Mașinile Tesla recente au probleme cu supraîncălzirea processorului. Consola centrală nu mai răspundea la comenzi


Aproape că nu trece o săptămână fără să aflăm de noi probleme cu mașinile electrice de la Tesla. Separe autoritățile em SUA sunt foarte serioase em legătură cu plângerile pe care clienții le fac in legătură cu problemele pe care le întâmpină cu mașinile lor, iar Tesla pare că răspunde foarte repede, de obice cu actualizări software. Cel mai recent, clienții Tesla au întâmpinat probleme cu sistemul de infotainment, care poate să se supraîncălzească și să răspundă greu la comenzi sau chiar să se repornească în timpul mersului.

Tesla resolveu o problema com uma atualização de software

Conform NTHSA din SUA (National Highway Traffic and Safety Administration), Tesla trebuie să repare peste 130.000 de mașini no game Model 3, Model Y, Model S e Model X care riscă să sofere de pe urma problemelor de supraîncălzire a processorului care controlază centrală cu tela sensível ao toque. Este possibil să fie vorba despre modelele echipate cu noile processoare de la AMD, care aparent pot create probleme în timpul mersului.

Utilizatorii s-au plâns de răspuns îngreunat la atenderi, cât și de situații în care întregul sistem sa report. Acest lucru blochează accesul utilizatorilor the funcții de bază ale mașinii, precum camera in spate pentru parcare, possible of aprinde luminile de avarie sau chiar selectarea vitezei, pe modelele cele mai noi din gamele Model S și X. Toate aceste mașini au fost construite în 2021 e 2022, iar Tesla spune că deja a început să trimită un update OTA (over the air) începând cu data de 3 mai către clienți.

Desigur, update-ul se va propaga in timp, deci perioada ar putea dura câteva săptămâni, așa cum se întâmplă și cu actualizările de software pentru smartphone-uri, de exemplu. Tesla pode ter um registro de 59 anos de plano no ianuarie, se você tiver um cliente novo em um problema de registro do problema, entrar em um acidente de registro.

Tesla va trimite și o scrisoare către clienții afectați, care va ajunge în jurul datatei de 1 iulie, pentru a se asigura că vor face update-ul. Separe că această metodă de a rezolva problemele este foarte populară între clienți, întrucât majoritatea, sau chiar toți acceptă atualizările de software, în timp ce doar 70% dintre clienții de mașini cu probleme se duc la service pentru a le rezolva, chiar și gratuit .

sursa: Gizmodo


Source: Go4IT by www.go4it.ro.

*The article has been translated based on the content of Go4IT by www.go4it.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!