MAXIM BEHAR, M3 Communications Group, Inc.: “PR stručnjaci su umesto savetnika postali donosioci odluka”

U susret predstojećoj PRO PR konferenciji. Mundo A priori, na čelu sa Danijelom Koletićem. Ovog puta, čast je pripala Maximu Beharu, CEO M3 Communications Group, Inc.…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Anunciante Sérvia.

Molim vas da predstavite sadržaj vašeg predavanja koje ćete održati na predstojećoj PRO PR Conference

– Logično, ove godine bih želeo da govorim ne samo o Globalnoj PR revoluciji, već pretežno o tome kako je ova revolucija donela apsolutno novi kvalitet našeg poslovanja tokom pandemije i nakon nje. Bila je to prava koincidencija – bum društvenih medija i pandemija koji su zaista promenili PR profesiju.

Takođe ću govoriti koliko je važna brzina donošenja odluka i koja genijalna i održiva znanja moramo da imamo da bismo to i profesionalno ostvarili.

Koje je vaše mišljenje o položaju i značaju PR struke u savremenoj ekonomiji? Koji su glavni problemi sa kojima se PR susreće?

– PR danas pokreće globalni biznis i politiku. Ovo je najdinamičniji i ujedno najodgovorniji posao na svetu. Prvi put u istoriji PR stručnjaci imaju medije u svojim rukama, imaju uticaj i često donose odluke u ime svojih klijenata. Para znači da su nam potrebni mnogi novi kvaliteti, potrebno je da učimo i da pratimo savremene trendove ne samo u PR-u, već iu mnogim drugim poslovima, svakim danom. Ovo je prednost, ali i – kao što ste rekli – problema jer zahteva svakodnevno učenje i ogromno iskustvo.

Ukratko – PR danas je potpuno nova vrsta biznisa i samo oni koji ga razumeju mogu biti lideri.

Navedite bitne karakteristike uspešnog PR profesionalca

– To je jednostavno – PR stručnjaci su umesto savetnika postali donosioci odluka. Ovo je suštinska promena. Ova promena, ovaj novi posao, zahteva brze odluke i mnogo učenja. Nije moguće odmah reagovati na krizu, nije moguće donositi relevante odluke ako niste briljantno pripremljeni. Znanje i iskustvo, pomešani sa relevantesnim menadžerskim sposobnostim su kvaliteti koje svaki PR stručnjak mora danas da poseduje. Da li on ili ona mogu biti uspešni, je sasvim druga priča.

Samo srećni ljudi mogu biti uspešni, i ovo će biti i deo mog izlaganja na PRO PR konferenciji.

Uputite poziv potencijalnim posetiocima da posete ovogodišnju PRO PR Conferência

– Bio sam nekoliko puta na PRO PR konferenciji i mogu reći da je ovo jedinstveno mesto gde se profesionalizam susreće sa iskustvom i pravim prijateljstvom. Iz svakog događaja se može mnogo naučiti, a takođe, tu su i odlični kontakti koji mnogo pomažu u poslovanju.

Autor: Nenad Danilovic
Izvor: Anunciante Sérvia


Source: Advertiser Serbia by www.advertiser-serbia.com.

*The article has been translated based on the content of Advertiser Serbia by www.advertiser-serbia.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!