Medvedev nikada ne bi tražio savet srpskog tenisera

DANIL Medvedev se nasmejao na sugestão da bi mogao da zatraži savet od aktuelnih ATP igrača, o tome kako da unapredi svoje veštine i izdanja na travnatim terenima.

РУСУ ИСПОД ЧАСТИ ДА ПИТА НОВАКА: Медведев никада не би тражио савет српског тенисера

FOTO: Printskrin/Novak Đoković sajt

Rus ima ogroman problema em igrom na travi, pa su gotovo svi značajniji uspesi Medvedeva odvijali na tvrdim podlogama, na kojima je njegova igra toliko dobra da mu je omogućila da bude broj jedan na svetskoj rang listi. Trava mu predstavlja nerešivu enigmu, a o tome je svedočio in njegov iznenađeni poraz de 205. tenisera sveta Tima van Rajthovena u Den Bošu prošle nedelje.

Upitan da li će tražiti savet od drugih igrača o tome kako da napreduju na zelenim terenima, Medvedev je rekao:

– Ne, neću da pričam o tome sa drugim teniserima, možda samo sa svojim najboljim prijateljima na turneji – započeo je prvi reket sveta i odmah spomenuo najboljeg srpskog tenisera.

– Ali neću da idem kod Novaka i reći mu da sam impresioniran njegovim partijama i upitati ga da mi otkrije par trikova i taktiku. Posle kada bih igrao finale sa njim verujem da bi se on pitao zašto je to uradio uopšte? Dakle, neću ni pokušavati. Para nije u redu, ispod časti mi je, a takođe zaista volim da radim na sebi ali potpunosti sam.

FOTO: Tanjug/AP

Danil Medvedev ipak pokazuje znake života u pogledu svoje igre na travi. Prošle nedelje je stigao do finala u Hergotenbošu i to je potkrepio impresivnim izdanjem u Haleu. Sledeće nedelje odlazi na Majorku, gde će braniti usamljenu titulu u dosadašnjoj karijeri na travi. On, međutim, kaže da je posao u toku, dodajući:

– Dolazeći posle finala prošle nedelje, bio sam kao, priznajem malo sam uništen, moram da budem bolji sledeći put. Finale je dobar rezultat, ali možda ću ga sledeći put dobiti u polufinalu, četvrtini ili finalu. Moram bolje, moram da pokušam da pobedim. Šta bih mogao bolje od toga? Tako da pokušavam da radim nekoliko dana na nekim stvarima u praksi, možda da ne dozvolim protivniku da toliko diktira igru. To je ono što mi može pomoći sledeći put. Možda ću opet izgubiti. Ponovo ću se prilagoditi i pokušati da budem bolji sledeći put. Mislim da je pravi mentalitet uvek pokušaj da sledeći colocar budeš bolji ako prošli colocar nisi bio dovoljno dobar.

Prvi naredni susret pomenutih tenisera mogao bi da se desi na Vimbldonu koji počinje 27. juna, a Đoković bi u taj meč ušao kao ogroman favorit, posebno uzimajući u obzir činjenicu na kojoj se pdolozi igra najprestižniji grend slem u god u godini.

VÍDEO BÔNUS: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS e android aplikacije


Source: Novosti.rs RSS – Današnje vesti by www.novosti.rs.

*The article has been translated based on the content of Novosti.rs RSS – Današnje vesti by www.novosti.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!