Megint csalhatott para mérésekkel para Samsung


Ezúttal nem az okostelefonokkal, hanem a tévékkel csaltak.

Nem idegen a Samsungtól, hogy csalással próbálja javítani az eszközei eredményeit egyes méréseken, eddig azonban ahhoz voltunk szokva, hogy ezt csak az okostelefonokkal csinálják. Annak idején a Galaxy S4-es volt az első, amive rajtakapták a gyártót, hogy a telefon bizonyos benchmark programok futtatásakor feltekeri az órajelét, de nemrég a Geekbench egészen az S10-ig visszamenőleg kitiltotta a listájáról az össészes Samsung csúcsmodellt, hasonlól az össészes Samsung csúcsmodellt, hasonlól az össészes Samsung csúcsmodellt.

A maioria újabb komoly vád érte a dél-koreai gyártót, ezúttal azonban nem egy hordozható eszköz a ludas, hanem a Samsung egyik csúcsmodell tévéje, az S95B QD-OLED. Először a Teste HDTV vádolta meg a gyártót a kép manipulációjával, amire később a FlatpanelsHD é ráerősített.

A vád szerint a készülék felismeri, ha éppen a teljesítményét vizsgálják, ekkor pedig akár 80%-kal is képes megemelni a fényerejét, ezt azonban nem képes fenntartani anélkül, hogy ne okozna kart a panelben.

Um Samsung ezen kívül állítólag a színekkel é játszik, um tévében megtalálható egy algoritmus, ami felismeri a teszteket, ekkor a tévé másképp jeleníti meg a képet, hogy színpontosabb legyen a végeredmény. UMA FlatpanelsHD a szokásos mérési megoldásokon változtatva ki tudta cselezni a mekát, így rögtön más eredményeket kapott, mint korábban.

Természetesen a gyártó tagadja a mérések felismerésére képes algoritmus létezését és ezzel együtt mindenféle kísérletet a benchmarkok befolyásolára is.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.


Source: PC World Online Hírek by pcworld.hu.

*The article has been translated based on the content of PC World Online Hírek by pcworld.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!