Miranda i Grinzbar u vrhu liste

Vesti

PRD vodič za pristupačne i pogodne nekretnine u prvoj polovini 2022, kao najprihvatljivija predgrađa za kupce prvih kuća navodi lokacije na jugu Sidneja (uključujući Mirandu, Pekharst iku Rivervud), kao em Grinzku, Brajeristo na jugogrejv kao em Grinzku, Brajeristo.

Rangiranje se fokusiralo na predgrađa u radijusu od 20 kilometara od center grada, koja imaju pozitivan ili skoro neutralan rast cena, prosečan ili vanprosečan prinos od zakupa, veliki broj razvojnih projekata, nisku stopu kriminala, različite pogodnosti in vanproseč.

Sve se dešava u periodu kada se tržište nekretnina usporava, nakon “buma“ u vreme pandemije, i dok se kupci pripremaju za niz povećanja kamatnih stopa i prilagođavaju novim pravila o stambenim kreditima, uvedenim 2021.

Glavni ekonomista PRD nekretnina, dr Disvati Mardismo, ističe da kada kupci razmišljaju o pristupačnosti, oni to povezuju s jeftinim, ali jeftino predgrađe možda nema saobraćajne veze i druge pogodnosti.

Posto su kriterijumi za ocenu prilično bazični, znači da se nije vodilo računa da li postoji centar za zabavu ili galerija, a rangiranje je ponudilo predloge koji kupcima možda nisu toliko poznati.

Za kupce koji traže dalje, recimo na Gold Koustu, predlažu se naselja Oksenford, Kararu i Mudžirabu, zatim u Brizbejnu (Tingalpi, Gibungu i Loti) iu Hobartu (Voranu, Mornington, Klarendon Veli).

Mardismo je upozorila kupce da bi rastuće kamatne stope mogle da umanje njihov kapacitet zaduživanja, snižavajući cene nekretnina, ali i smanjujući koliko mogu da ponude na aukciji.
Prema rečima jednog od čelnika kompanije “Lajng+Simons“, Pitera Grina, predgrađe Miranda u Sidneju je oduvek privlačio kupce prvih kuća.

– Miranda ima tržne objekte, udaljena je samo 10 minuta vožnje do plaže, i ima prevoz do železničke stanice – istakao je on.

Ujedno je primetio da je nekoliko investitora prodalo svoje nekretnine prvim kupcima kuća, što je odmah dovelo do smanjenja zaliha raspoloživih prostora za iznajmljivanje i počelo da povećava zakupnine.

Direktor za nekretnine “Darena Džonesa“, Ešli Krol, ističe da su se ponovo pojavili kupci prvih kuća u Grinzborou i okolini (Melburn).

Predgrađe je u blizini grada i železničke veze, gde se nalaze tražene škole a okolina je prilagođena porodicama.

Krol očekuje konzistentno tržište tokom zimskog perioda, čak i sa rastom kamatnih stopa.

– Ljudi će uvek, iz ličnih razloga, morati da kupuju i prodaju, tako da uvek ima kupaca na tržištu i prodavaca – naglasio je on.

Cenovnik

Dok cene počinju blago da Opadaju, u predgrađu Miranda (Sidnej) početne cene dvosobnih gradskih kuća i vila su oko 900.000 dolara, dok je početna vrednost za kuće sa tri spavaće sobe od milhões de 1,1 milhão de dolara.
Gradske kuće u Grinzbori u Melburnu su u ponudi de 700.000 dolara, dok se kuće nude de 800.000 a 900.000 dolara, zavisno u kojem su stanju.


Source: Vesti online by www.vesti-online.com.

*The article has been translated based on the content of Vesti online by www.vesti-online.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!