Na prodaju terenski Rolls-Royce marokanskog kralja

Kralj si može priuštiti šta deus mu padne na pamet, ma kako to bizarno zvučalo. Ovaj Rolls-Royce je odličan primer.

Njega je kupio marokanski kralj Hassan II. Ali njemu Rolls-Royce Camargue é 1977. nije bio dovoljan, već je dao da se modifikuje. Posao je odradio Sbarro, što u prevodu znači da se radilo o ekstenzivnim modifikacijama, navodi Index.hr.

Naime, marokanski kralj je voleo da se bavi lovom, a posebno sokolarstvom. Kako bi mogao da ide u lov, bio mu je potreban odgovarajući auto, a za to se pobrinuo švajcarski karoserista koji je od uglađene limuzine napravio robusnog terenca. Za početak je podigao vešanje i ugradio terenske gume, a onda je dekapitirao vozilo, što nije uključivalo samo krov, već i vetrobran. Em je sada pomičan kao na ratnom Jeepu Willysu, um usput su uklonjena i vrata.

Iza zadnjih sedišta je ugrađen hromirani nosač koji služi i za smeštaj sokola. Izduv je sada bočno, ali sudeći po opisu 6.75 litarski motor nije diran. Eu dalje razvija 212KS.

Standardni Camargue je koštao oko 30.000 GBP što bi danas bilo oko 200.000 GBP. Ova prerada se prodaje po istoj ceni kao i pre nekoliko godina – za 248.000 evra. Celokupan opis automobila možete videti na Autoscout24.de.

Izvor: Index.hr

Foto: Autoscout.de


Source: AutoBlog by autoblog.rs.

*The article has been translated based on the content of AutoBlog by autoblog.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!