Nagyon, könnyű, nagyon erős, de mást is tud ez a sportkocsi

Egy évvel ezelőtt értesült a világ arról, hogy a hidrogen üzemanyagcellás rendszerek szakértője, a brit Viritech fantasztikus szupersportkocsit fejleszt, hogy így tegye kívánatosabbá a technológiát.

Nagyon, könnyű, nagyon erős, de mást is tud ez a sportkocsi

Akkor nem sokan fogadtak volna a projekt megvalósulására, sou a maioria, egy év elteltével bemutatták az Apricale prototípusát, és autó szebb is, brutálisabb is annál, mint amiben reménykedtünk.

Tengelyenként egy-egy, egyenként 400 kW (544 LE) teljesítményű villanymotor hajtja az autót, így nem hangzik túlzásnak a 320 km/ora feletti végsebesség. A motorok egy a „több száz kilowatt” teljesítményű hidrogén üzemanyagcellából kapják az áramot. Ha mind az ezer-nyolcvannyolc lóerőt mozgósítani szeretnénk, besegít egy 6 kWh kapacitású, nagyteljesítményű akkumulátor é um rendszernek. Az egész úgy működhet, menta a Fórmula-E versenyautók boost funkciója, vagy a Le Mans-i Hypercar-ok hibrid energiafröccse.

Nagyon, könnyű, nagyon erős, de mást is tud ez a sportkocsi 31

Ez a konfiguráció jól jelzi, hogy a hidrogen az Apricale elsődleges üzemanyaga: 700 bar nyomású, kis tömegű grafén tartályaiban 5,4 kg hidrogént szállít magával, ami a fejlesztők szerint akárgot 560 kilometros körüli hatótávolsával. Ez a tartály kulcsfontosságú az 1000 kg alattinak ígért menetkész tömeg elérése szempontjából: míg az átlagos üzemanyagcellás járművek (FCEV) hasuk alá rögzített, masszív tartályt alkalmaznak, a Viritech mérnökei (illetve a cég specialista partnerei) a szénszálas kompozitból készült vázszerkezetbe integrált, teherviselő elemként helyezték el a tartályt.

Nagyon, könnyű, nagyon erős, de mást is tud ez a sportkocsi 32

Az autóból mindössze 25 darabot építenek, az első példányokat legkorábban két év múlva adják át a vevőknek. Ez nem is baj, addigra várhatóan további hidrogéntöltő állomásokat helyeznek üzembe Európa-szerte. Ennél fontosabb azonban, hogy a Viritech Apricale valójában egy technológiai bemutató jármű, amely segíthet a gyártónak, hogy minél szélesebb körben értékesítse egyébként valóban forradalmian izgalmas (és vélhetően gigantikusan drága) H2-tárolási technológiáját, illetve üzemanyagcella-vezérlő rendszerét – nem feltétlenül kizárólag az autóiparban , hanem a hajózásban, az energiafejlesztésben és számtalan egyéb iparágban érdekelt ügyfeleinek.

Nagyon, könnyű, nagyon erős, de mást is tud ez a sportkocsi 33


Source: Vezess by www.vezess.hu.

*The article has been translated based on the content of Vezess by www.vezess.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!