Nemcsak lakáscélra ment a szuperolcsó Zöld Hitel


A Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének vendége volt a csütörtöki adásban Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese, valamint Kementzey Ferenc, um Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese. Um beszélgetseket a mais de 17-en lezajlott Portfolio Hitelezés 2022 konferencián rögzítettük.

Harmati László egyebek mellett elmondta: az egész kamatstoppot azért is gondolja elhibázott lépésnek, mert pont azokat menti meg az állam, akik a hitelfelvételkor a kockázatosabb, változó, de épp alacsonyabb kamatot azokat menti meg az állam, akik a hitelfelvételkor a kockázatosabb, változó, de épp alacsonyabb kamatot választottak lakáscéljaik finansz.

Um szakember a 2,5 százalékos kamatú Zöld Hitelről é beszélt a műsorban. Ezzel kapcsolatban közölte, um jelenlegi kamatkörnyezetben a támogatott hiteltermék árazása arbitrálásra é jó lehetőséget adott, így olyanok é felvették, akik amúgy nem vettek volna fel hitelt, így pedig nemgécsak seg lakáslhecélok teljesüttevel.

Um podcastben szintén megszólalt Kementzey Ferenc, um Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese. A banki szakember egyebek mellett elmondta: egyelőre nem látnak romlást a kis- és középvállalati ügyfelek kockázati profiljában, de vannak olyan jelek, hogy romlani fog a portfólió minősége.

Ezzel kapcsolatban Kementzey azt é közölte: a kockázatokat értékelik, de nem szigorítottak a vállalatok nem árjellegű hitelhez jutási feltételein.

UMA Harmati Lászlóval készült interjúnk már meghallgatható 07:48-tóluma Kementzey Ferenccel készített interjunk pedig 19:11-től a Lista de Verificação do Portfólio csütörtöki adásában a Spotify-onaz Apple Podcastenuma Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban é:

Mi az uma lista de verificação de portfólio?

A Portfolio Checklist lapunk napi podcastje, melyben a Portfolio elemzői é mais szakértők segítségével dolgozzuk fel a cochilo meghatározó gazdasági és pennzügyi híreit. A sorozat követhető a Spotify-onaz Apple Podcastenuma Google Podcastenuma plataforma de podcast nagyobbokon, és itt, a Portfolio-n is.


Source: Portfolio.hu – Bank by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Bank by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!