Nyugdíjas és nyugdíjas között is hihetetlenül nagyok lettek a távolságok


Fokozatosan nő az átlagbérek és az átlagnyugdíjak közötti távolság, és nyugdíjas és nyugdíjas között is hihetetlenül nagyok lettek a távolságok – vannak, akik nagyon jelentős, millió forint fölötti nyugdíjjal rendelkezne,

egymillió ember viszont 120 ezer forint alatti folyósításból kell, hogy megéljen, ami feszültségekhez vezet

– Tette Hozzá Karacsony Mihály. Különbség mutatkozik továbbá a településszerkezetek alapján is: míg Budapesten 178-180 ezer forint körül van az átlagnyugdíj, addig például Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csak 118 ezer forint körül.

Az Országos Nyugdíjas Parlament a fent említett problémákat szeretné sorra venni a kormánnyal és a parlamenttel, és együttműködve velük megtalálni ezekre az orvosságot. De fogadókészséget remélnek azzal kapcsolatban é um döntéshozók részéről, hogy az idei ciklusban már nem emelik tovább a 65 éves nyugdíjkorhatárt – emelte ki a NYPOE elnöke.

Mint hangsúlyozta a leglényegesebb a nyugdíjak rendezése.

A szervezet azt szeretné, hogy emelésnél vegyék figyelembe a vegyes indexálást, valamint hogy a legalacsonyabb nyugdíjak rendezésére szolgáló keret, ami jelenleg a költségvetésben úgy szerepel, hogy méltányossági nyugdíj megállapítás, méltányossági nyugdíj emelés és egyszeri segély, és 4-5 éve változatlan, a duplájára emelkedjen. Ezt a költségvetési törvény vitájában kérni é fogják a képviselőktől – tette hozzá.

Karácsony Mihály egyetértett azzal, hogy a jelenlegi, tapasztalataik alapján 30 százalékos élelmiszer-drágulást nem képes kompenzálni az átlagos inflációhoz igazított növekedés, ezért örömmel vennének valamilyen élelmiszerbont, élelmiszerre beváltható eszközt, amire a korábbiakban is volt már példa.

Baixar imagem: Getty Images


Source: Portfolio.hu – Gazdaság by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Gazdaság by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!