Odustaje od kupovine Tvitera? Ilon Mask stavio dogovor sa kompanijom na čekanje

Odustaje od kupovine Tvitera? Ilon Mask stavio dogovor sa kompanijom na čekanje

Ilon Mask je izjavio da je njegov dogovor sa Tviterom, vredan 44 milijarde dolara, o kupovini kompanije „privremeno na čekanju“.

„Dogovor sa Tviterom je privremeno na čekanju. Očekujem podatke koji dokazuju da spam (lažni nalozi) zaista predstavljaju manje od 5% korisnika“, rekao je izvršni direktor Tesle u svom tvitu.

Akcije Tvitera su tada pale za više od 25% na 33,79 dolara, što ukazuje da su se investitori kladili da dogovor neće proći.

Međutim, nedugo posle toga Mask je objavio naknadni tvit. Napomenuo je da je „još uvek posvećen akviziciji“.

Nakon prvog tvita, analitičar Den Ajvs procenio je dos investigadores em Volstrita sada misle da postoji 50% manje šanse da se posao zaključi. Dodao je da je Maskov tvit predstavljao „cirkusku predstavu na Tviteru“. Volstrit će ovaj dogovor smatrati „verovatnim raspadom“ ili da „Mask pregovara o nižoj ceni“.

Ajvs je objasnio da bi Mask mogao da pokuša da reorganizuje finansiranje, kako ne bi morao da se oslanja na deonice svoje kompanije za električne automóvel Tesla. Zabrinutost zbog Maskovog preuzimanja Tvitera i šire prodaje tehnologije dovela je do pada akcija Tesle za 29 odsto tokom prošlog meseca.

Takođe, postoji opcija, prema Ajvsu, da bi Ilon Mask mogao da odustane i plati naknadu od milijardu dolara za raskid.

„Mnogi će na ovo gledati kao na to da Mask koristi prijavu za Tv/spam naloge kao način da se izvuče iz ovog posla na tržištu koje se u velikoj meri menja“, rekao je on.

A página do Twitter de Elon Musk é vista na tela de um computador em Sausalito, Califórnia, na segunda-feira, 25 de abril de 2022. Na segunda-feira, Musk chegou a um acordo para comprar o Twitter por cerca de US$ 44 bilhões. (Foto AP/Eric Risberg)

Maskov prvi tv

U Maskovom prvom tvitu, milijarder je linkovao Rojtersovu vest od 2. maja u kojem se citira Tviterova reguladorna prijava.

„Twitter Inc je u podnesku od ponedeljka procenio da su lažni ili neželjeni nalozi predstavljali manje od 5 odsto njegovih dnevnih aktivnih korisnika tokom prvog tromesečja“, navodi se.

Máscara je rekao da će suzbijanje neželjenih naloga i botova biti jedan od njegovih prioriteta za Tviter.

Investitori su morali da ,,vagaju” pravne probleme za Maska, kao i mogućnost da bi kupovina platforme mogla da odvrati pažnju od vođenja najvrednijeg svetskog proizvođača automobila.

U dopisu koji je poslat zaposlenima i potvrđen od strane Tvitera, izvršni direktor Parag Agraval rekao je da kompanija nije dostigla prekretnice rasta i prihoda nakon što je kompanija počela „agresivno“ da ulaže kako bi proširila svoju korisnič.

A página inicial do Twitter é vista em um dispositivo digital, segunda-feira, 25 de abril de 2022, em San Diego. Elon Musk chegou a um acordo para comprar o Twitter por cerca de US$ 44 bilhões na segunda-feira, prometendo um toque mais brando ao policiamento de conteúdo na plataforma onde ele promove seus interesses, ataca críticos e opina sobre questões sociais e econômicas para mais de 83 milhões de seguidores. (Foto AP/Gregory Bull)

Mask je stavio Tviter na čekanje nakon dva otkaza u kompaniji

Kajvon Bejkpur, generalni direktor kompanije, i Brus Falk, šef prihoda Tvitera, objavili su da ih je Agraval otpustio.

Džej Sulivan će preuzeti Beikpurovu poziciju.

U Tviteru se dešavaju promene otkako je Upravni odbor kompanije prošlog meseca objavio da je prihvatio Maskovu ponudu za otkup od 44 milijarde dolara. Rekao je da namerava da pretvori kompaniju u privatnu.

Ilon Mask je obećao da će rekonstruisati politiku moderiranja sadržaja kompanije. Ona je rezultirala zabranama kontroverznih ličnosti, od kojih su mnoge desničarski nastrojene.

Tviter se plaši da bi zaposleni mogli masovno da podnesu ostavke uoči Maskovog planiranog preuzimanja, prema reguladornom podnesku koji je podnet ove nedelje.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta/AP


Source: BIZlife by bizlife.rs.

*The article has been translated based on the content of BIZlife by bizlife.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!