Ostavite cigarete uz pomoć prirode

Tačan broj pušača nije poznat, ali on raste iz godine u godinu. Cigarete su sve skuplje, ao štetnosti i da ne govorimo. Pozovite prirodu u pomoć i bacite cigarro.

Oni koji su pokušavali, znaju da se nije tako lako odviknuti od pušenja. Ali, mnogi bivši pušači tvrde da im se život promijenio na bolje kada su ostavili duvan. Konsultujte se sa doktorom, potražite pomoć, a probajte i sa lijekovima iz prirode.

Zob je biljka, koja može da smanji želju za cigaretama. Možete ga koristiti u vidu esencije, infuzije ili omekšanog u vodi. Naravno, u opticaju su i hljeb i keksići od zobi, koje možete pripremiti sami.

Lobelija je prirodni lijek protiv pušenja. Koristi se, jer ima aktivne sastojke, koji imaju isti efekat kao nikotin. Možete je upotrebiti kao tinkturu: tri kapi u šolji tople vode, 3 puta na dan, 9 a 10 dana za redom.

Ginseng vam takođe može pomoći. (O njemu smo pisali OVDJE). Možete koristiti kapsule, tinkture ili sušeno korijenje ove biljke. Ginseng u kapsulama uzimate dva puta na dan, 7 a 8 dana za redom. Za bolji učinak kuhajte čaj od sušenog korijenja ginsenga, dva puta na dan.

Balansirana i zdrava ishrana vam takođe može pomoći. Jedite što više povrća i voća i pijte mnogo tečnosti. Izbjegavajte tešku hranu, gazirana pića, álcool, kafu.

Bacite se na sport, vježbanje i druge aktivnosti, koje će vam držati misli dalje od cigareta.

Pré konzumacije ovih biljaka, konsultujte se sa doktorom, neka vas i on posavjetuje.


Source: LifePress magazin by lifepressmagazin.com.

*The article has been translated based on the content of LifePress magazin by lifepressmagazin.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!