Peder: Min första bilutställning! – Krönikor

“Det ska bli väldigt intressant att se hur gubbarna med tweedkostym och stråhatt i originalbilar fran 1800 kallt reaagerar när jag drar igång den där dödsmaskinen i deras sällskap.”

Peders Chevrolet Camaro vann et pris på årets bilshow på Elmia i Jönköping. Pokalen gav han till Tokan på Stockholm Speed ​​Industry, som tillsammans med sitt team byggt bilen åt honom.

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Sob påskhelgen var det Bilsport Performance & Custom Motor Show em Jönköping. En av Europas största utställningar for custombilar. Runt 100 000 besökare bjöds på många hundratals bilar. Alltifrån extrema custombyggen até “vanliga” superbilar som Ferrari ou Lamborghini.

Vilka sjuka byggen det finns på den där mässan, och vilken skaparglädje och kunskapsbank det finns runt om i Sverige, otroligt. Sjukt kul att träffa kunnigt folk och låtsas hänga med i diskussionerna om sektionerade karosser och specialtillverkade bakaxlar.

Jag fattade for det mesta ingenting men som seriös motorjournalist är det viktigt att kunna låtsas när de vuxna pratar.

Jag skulle ställa ut både min väldigt ombyggda Camaro -72 och min bamsestora Fordpickis, men delarna até Forden som kom med flyg dos EUA ramlade omkull på transportörens lager och blev sneda och darmed var chanserna att få den klar borta.

Kvar var Camaron, som naturligtvis var den som passade bäst på mässan och den som var viktigast att få dit. Inte for att få ställa ut just där, utan for att både jag och Tokan som har byggt den skulle få ett halvt avslut på projektet.

Bilbyggarvärlden är liten och det är många som har tvivlat på att den skulle bli klar i tid men vi fick dit den. Mais de 500 timmars arbete lade Tokan & Co på bilen bara sob abril de månad. Galeto do capacete.

“Det var som om Gordon Ramsay skulle komma och säga att man lagar jäkligt god mat …”

Men den är magiskt fin. Mottagandet på mässan var fantastiskt, flera av er som läser mina kåserier var där och tittade och kom med glada tillrop. Bilbyggarlegendarer både från Sverige och andra länder kom fram och berömde den vilket kändes underbart.

Det var som om Gordon Ramsay skulle komma och säga att man lagar jäkligt god mat, det är rätt najs. Riktigt kul for Tokan att få så mycket cred for sitt arbete ou riktigt kul for mig att få se min idé växa fram till verklighet.

Jag fick até och med et pris! “Jury’s Choice” é um pris som delas ut till några bilar i varje hall som juryn tycker sticker ut lite. Ett sådant fick jag med mig hem.

Om det var på grund av att eu kände halva júrin e hotade med våld om eu inte skulle få något eller om det var for att bilen är väldigt fin tycker jag vi låter vara osagt, men en pokal fick eu alla fall.

Jag gav den direkt até Tokan, även om det är min bil är det hans hantverk som fick beröm så det kändes helrätt.

Det jag tycker ar skönast nu efter mässan är faktiskt att eu tog mig tid att gå runt på golvet och titta på alla andra fantastiska byggen, men eu hittade inte en enda bil som eu ville ha me än mig egen. Jag är så sjukt nöjd med den och om någon månad när byggarna har fått göra allting klart ska jag ut och börna runt med den.

Jag tänkte börja med att bli utslängd från Prins Bertil Memorial på Djurgården i början av juni. Bilen är precis tillräckligt gammal for att få vara med och jag är anmäld och klar.

Det ska bli väldigt intressant att se hur gubbarna med tweedkostym och stråhatt i originalbilar fran 1800 kallt reaagerar när jag drar igång den där dödsmaskinen i deras sällskap. Kommer bli skitkul.

Om det blir några fler bilutställningar? Nej vi får se. Ställa ut är inte riktigt min grej. Jag tror att både jag och bilen gör sig bättre ute på vägarna. Det ska vara ifall de ringer från SEMA, då kanske jag måste ta fram putsduken och åka dit. Den som alavanca får se.

Nu väntar jag på att få pickisen. Nya delar är på väg från USA och om ett par veckor ska den stå klar. Då har jag en sak até att skryta med. Det verkar aldrig ta vagabunda. Gratis até mig.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa engenhosa! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Source: Senaste nytt från auto motor & sport by www.mestmotor.se.

*The article has been translated based on the content of Senaste nytt från auto motor & sport by www.mestmotor.se. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!