Performance și muzică live, reciclare poetică și artistică și o expoziție colectivă la Cellula de Artă

Luna mai vine cu evenimente multe și variate în micuța galerie neconvențională Cellula de Artă, din B-dul Carol nr. 53, dar şi la Galeria Kulterra, unul dintre spațiile în care artiștii săi sunt invitați. Până pe 16 mai sunt programate trei vernisaje cu duă performance-uri artiste e unul muzical live, expozițiile de mixed media ale artiștilor Chimie și Ștefan Matei și expoziția colectivă a artiștilor emergenți din cadrul UNArte, în parteneriat cu Intuit.fm.

Pe 7 mai, de la ora 19:00, va avea loc primul vernisaj al lunii în care artistul Chimie aduce atat o expoziție de mixed media, cat și un live performance alături de Dhope.

Chimie, pe numele său Mihai Adamescu, se exprimă prin rap, genul de cuidar de îndrăgostit, de aproape 20 de ani. Um crescut em Constanţa cu muzica dos Beatles, Queen e Pink Floyd pe casetă iar pe la 15 ani em apucat de scris versuri e de cântat prin diferite găşti de la malul mării. em 2008 a început să fie văzut ca un artist de referință, după colaborarea cu Dragonu’ 47 şi Kazi Ploae în proiectul Specii, care a reprezentat un punct de cotitură in rapul autohton, iar alături de ei a scos trei albume: Ameninţarea Maimuţei, Imperiul albume: Ameninţarea Maimuţei, Imperiul albume: Ameninţarea Maimuţei, Imperiul albume: Ameninţarea Maimuţei, Imperiul albume lianelor şi Uşile Vol. 1. Despre Specii, mărturiseşte Mişu, “atunci i-am inspirat şi pe alţii să facă muzică bună. Am făcut ceva nou şi am stârnit un nou val”.

Evenimentul de pe 7 mai îl are ca invitat pe Dhope (sau Andrei Ionuț George), artista pentru care e imposibil de ales între artă vizuală și muzică – a studiat timp de 8 ani Arte Plastice la Școala de Arte Regina Maria din Constanța iar la bass cântă de la 15 ani. Duplicar para explorar Imagine de Film e TV, absolut cu First Class secția de Graphic Design na Coventry University em Marea Britanie em 2022 îl găsește ca designer gráfico, tatuador e baseado no trupei CRIZE. Expoziția va putea fi văzută până pe 13 mai.

Între 14 şi 28 mai, la Cellula de Artă şi Carol 53va avea loc evenimentul AFIM DISSO, organizat de ASUNAB – Asociația Studenților UNArte București în colaborare cu Cellula de Artă, proiect desfasurat în cadrul festivalului Fiți cu-Minți Creative. Conceptul proiectului provoacă tinerii creatori să se lase ghidați de al 6-lea simț (tema expoziției) pentru a oferi publicului o atmosferă contemplativă iar publicul este provocat, pe toată durata expoziției artitilor emergenți din cadrul UNArte, să ia parte alături de ei la o lucrare comună, care va fi creată sub forma unui performance live.

Vernisajul de pe 14 mai, de la ora 18:00, va cuprinde element atat d sfera artelor vizuale, cat și muzică live oferită de Intuit.fm. Scopul evenimentului este de a alătura mai multe form de artă și de a oferi publicului șansa să experimentze simultan mediile artiste prezente. De asemenea, artiștii își vor putea vinde lucrările, iar publicul va avea posibilitatea de a cunoaște autorii operelor. Proiectul IN-TO-IT va avea o serie de invitați surpriză, ce vor fi anunțați ulterior.

Cea de-a doua expoziție a lunii din Cellula de Artă este Sentido de ordemîn care artista Diana Pătrașcu a pornit pe drumul căutării de sine și são la bază inspirația provenită din natural – alb, negru, siluete, umbre, forme preluate din floră și peisajele cotidiene.

“Dece? Pentru că din natură îmi preiau energia şi echilibrul atunci când am ocazia şi este cea mai bună modalitate de a mă îndepărta de stres. În ochii mei plantele sunt perfecte și rezistente, constituind un adevărat exemplu. Ce reprezintă structurile pe care le găsim în natural pentru noi? Texturi, straturi, repetiție și liniște. Fragilitate și rezistență în același timp. Ce reprezintă plantele la un nivel emocional pentru noi și cum ne poziționăm față de ele? ”, povesteşte Diana.

Diana Pătrașcu face parte din comunitatea Săfiţicuminţi, este o tânără absolventă a Universității Naționale de Arte din București și își dorește să creeze experiențe prin tehnicile preferate în domeniul artelor vizuale. Expoziția Sense of order va avea vernisajul pe 15 mai, de la ora 19:00 și va putea fi văzută până pe 28 mai.

Iar pe 16 mai, de la ora 19:00, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), este deschisă cu un vernisaj expoziția Quelque escolheu a tânărului artist Ștefan Matei prin care orașul, fabricile, producția în serie, toate aceste lucruri ce alcătuiesc țesutul cotidianului modern susținut de producția în masă, vor fi puse sub lupă de către artist, devind într-adevăr o sursă de poezie,ție .

Confruntat cu abundența și consumerismul secolului al XXI-lea, artistul este determinat să descopere frumusețea față de industrial. Această revoluție industrială corepunde cu revoluția sensibilității artistice. Printr-un process de reciclar poetică și artistică a realității urbane, industriale și publicitare, artistul poate înnobila obiectele ce au fost preluat din viața de zi cu zi. El le supune unor modificări și processe, reușind astfel să înnobileze materialele, transformându-le în ceva mai mult decât suma părților lor. Lucrările sunt create printr-o improvisație calculată, artistul dorind să acceseze inconștientul. Materialul întins pe pânză este rearanjat și amestecat. Evoluând, întotdeauna, cu scopul final de a permite subconștientului să dicteze rezultatul final al picturii.

„Nouveau Realiștii au descoperit și cercetat natura modernă, iar natura modernă nu este un frumos peisaj romantic, și nici o compoziție renascentistă, ci este în esență orașul. Acest spațiu estimulante, masiv, realista și în același timp uman.

Mă folosesc de diferite materiale și tehnici pentru a încerca să recreez un tip de aspect infinit pe care un fel de obect ce a fost îngropat sub moloz duupă un eveniment apocaliptic sau găsit pe suprafața unei planete nou descoperite ar putea sa-l aibă. Dezgropat după secole de descompunere și altere. ”, spine artistul.

Ștefan Matei a absolvit Universitatea Națională de Arte București, Specializarea Pictures și și-a studiile in Franța la Institut Supérieur des Beaux Arts de Besançon. El găsește inspirație în cotidian, obiectele din viața de zi cu zi capătând un nou sens prin lucrările sale. Subiectul disecat prin această serie de lucrări este rezultatul unei călătorii artistice ce începe în Paris, mai exact, în timpul șederii artistului de un an în Franța în timpul căreia a fost în contact direct cu lucrările și stiulad de viată al Nouveau Realiance a lăsat o amprentă profundă în expresia lui artistică.

Expoziția continua programa Feat. Kulterra, expoente al filozofiei Kulterra Gallery: deschidere și dialog marcat de curiozitate și de spirit de aventură. Façanha. Kulterra este o ușă deschisă, este vitrina dedicată invitaților; Coridorul care duce spre Kulterra Art Store ce va găzdui ”artă în vizită”, no propuse de alte galerii cat și de către artiști în mod direct. Vitrinele culoarului care dau înspre curte, vor avea un chip nou în fiecare lună, atrăgând atenția vizitatorilor cu privire la artiști care nu sunt în mod necesar reprezentați de Kulterra Gallery, ba chiar dimpotrivă. De asemenea, alte galerii de artă vor putea ieși din propriile spații, ”migrând” simbólico, selectiv și temporar în vitrinele dedicar proiectului.

Cellula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul classic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să la vernisaje șiși astfel, pentru ca nu mai există ou barier fizică . între obiectul de artă și privitor, se crează un dialog liber, direct și nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezență de ~ 5 ani (2017 – 2022) pe scena artei din București, Cellula de artă a susținut peste 100 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului.

Parceiro estratégico: Casa Carol (Carol 53)
Mídias Parteneri: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.


Source: IQads by www.iqads.ro.

*The article has been translated based on the content of IQads by www.iqads.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!