Peugeot 408 i zvanično

Novi Peugeot 408 iznenađuje jer je potpuno drugačiji od drugih. Prvi je svoje vrste u istoriji marke, ali i na celom tržištu automobila.

Peugeot 408

Peugeot novim modelom 408 pokazuje svu kreativnost svojih timova i nudi novu fastback siluetu u vrhu C-segmenta. Ovaj Peugeot nove generacije se odlikuje stavom nalik mački i jedinstvenom privlačnošću, dok je kod konstrukcije naglasak bio na efikasnosti i inteligentnoj elektrifikaciji, ali i na emocijama koje pobuđuju napredne tehnologije stvorene za veći užitak u vožnji i intuitivno upravljanje.

Peugeot 408

408 se pre svega ističe svojom dinamičnom fastback siluetom i nepogrešivim stilom, ali i načinom na koji ruši pravila. Njegov stav nalik mački dele i drugi modeli marke. Linije su oštre, prednja rešetka je u boji karoserije kako bi se savršeno stopila s prednjim krajem, a na njoj se s ponosom ističe novi amblem marke s glavom lava. Obnuti izrez zadnjeg branika deluje neočekivano, um bočnim stranama daje snažan izgled. Legendarni 20-inčni točkovi se odlikuju neobičnim geometrijskim dizajnom. Prednji svetlosni potpis u obliku očnjaka savršeno povezuje model 408 s ostatkom Peugeot porodice, baš kao i LED svetla u obliku oštrica lavljih kandži na zadnjem kraju.

Peugeot 408

Novi 408 je dugačak 4,69 metara i ima velik međuosovinsko rastojanje de 2,79 metara, što mu daje izuzetnu količinu prostora u drugom redu sedišta, s čak 188 mm prostora za noge. Prtljažnik je takođe izdašnih dimenzija i odlikuje se zapreminom od 536 litara, uz mogućnost povećanja na 1611 litara kad se preklope zadnja sedišta. Novi 408 je visok 1,48 mi odlikuje ga vitka i prefinjena silueta. Tempo se poboljšavaju njegove aerodinamičke karakteristike.

Peugeot 408

408 se pobrinuo i za vozača i za putnike pa svima nudi najnoviju generaciju kokpita i- Peugeot Cockpit prepoznatljivog po svom kompaktnom upravljaču stvorenom za užitak u vožnji i bolju upravljivost.

Peugeot 408

U kokpitu je naglasak na kontroli i povezivosti te su upotrebljene najnovije tehnologije koje vožnju i putovanje čine intuitivnijim i prijatnijim.

Peugeot 408

Sistemi za pomoć u vožnji su opremljeni em šest kamera i devet radara kako bi vozaču osigurali bezbrižnost i bezbednost. Uključuju:

* prilagodljivi regulador brzine s funkcijom Stop&Go

* tehnologiju Night Vision koja vas upozorava na životinje, pešake ili bicikliste pre nego što ih osvetle duga svetla

* sistem za nadzor mrtvog ugla dugog dometa (75 metara)

* upozorenje na saobraćaj pozadi koji vas upozorava na moguće opasnosti pri kretanju unazad

Ponuda motora koji pokreću 408 uključuje plug-in hibridni motor s dve opcije snage (180 i 225 KS) e benzinsku verziju em 130 KS. Sva tri pogona su kombinovana s 8-stepenim automatskim menjačem EAT8. Nakon nekoliko meseci će uslediti i verzija na potpuno električni pogon.

Peugeot 408

Efikasnost je bila jedna od glavnih tema za dizajnere modela 408 jer kombinacija aerodinamičkih karakteristika, smanjene mase (sa 1396 kg) i motora s niskim nivoom emisija znači da se vozilo sada može pohvaliti izuzetno niskom prosečnom potrošnjom energije u hibridnoj, ali iu benzinskoj verziji sa 130 KS.

Novi 408 na tržište stiže početkom 2023. Reč je o vozilu s globalnim ambicijama – prvo će se proizvoditi u Miluzu u Francuskoj za evropsko tržište, a zatim u fabrici u Čengduu u Kini za tamošnje tržište.

„Marka Peugeot veruje da je život lepši ako mu se doda malo privlačnosti. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu, inovativnoj fastback silueti i prefinjenosti kojoj nema premca, novi 408 je savršen dokaz filozofije i inovativnosti marke Peugeot” izjavila je Linda Jackson, glavna direktorka marke. „Novi 408 prevazilazi očekivanja u svakom smislu! Dizajniran je za sve ljubitelje automobila i života, odnosno za sve one koji žele da raskinu s tradicijom i pritom uživaju na odgovaran način. Utelovljenje je preciznih tehnoloških standarda marke Peugeot, kontrolisane efikasnosti i vrlo visokog nivoa digitalizacije, kao i snažnih emocija koje pobuđuje intuitivni užitak u vožnji”.

PR sãopštenje Peugeot


Source: AutoBlog by autoblog.rs.

*The article has been translated based on the content of AutoBlog by autoblog.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!