Poli Iaşi îşi caută un nou antrenor


Deşi play-out-ul Ligii 2 em încheiat de mai bine de o săptămână, jucătorii care nu au încheiat conturile cu Politehnica Iași continuă antrenamentele și meciurile amicale. După despărţirea de antrenorul Costel Enache, de antrenamentele echipei de seniori se ocupa uma equipe interimar condus de Mugur Cornățeanu, acesta urmărind în ultimele zile la lucru mai mulți jucători tineri atât din cadrul academiei, cat și de la alte echipe.

Oficialii ieşeni, discuţii cu Laszlo Balint şi cu alţi antrenori

Jucătorii vor mai merge la antrenamente până joi, 19 mai, iar echipa se va reencontrar em jurul data de 10 iunie, programul urmând să fie după numirea noului staff tehnic.

Deocamdată ieșeni tatonează mai multe piste și sunt șanse ca până la sfârșitul acestei săptămâni Politehnica să aibă un nou antrenor.

Cum Liga a 2-a em încheiat, iar peste play-out-ul Ligii 1 se va trage cortina luni seară, ieșenii pot intensificar în următoarele zile discuțiile și cu antrenori aflați sub contract până acum. Exemplo în acest sens sunt Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia) e Alexandru Pelici (CS Mioveni).

Surse din cadrul clubului ieșean susțin însă că în pole position em momento de față s-ar afla Laszlo Balint. Liber de contract după ce sa despărțit la începutul acestui an de UTA Arad, antrenorul brașovean în vârstă de 43 de um fost contactat de către conducătorii em Copou, cărora le-a transmis că ar fi dispus să vină la Iași. Balint este dorit în Liga 1 și, în cazul în care tratativele nu se vor concretiza în această săptămână, ar fi dispus să vină în Copou pentru a negocia cu președintele Cornel Șfaițer.

Șfaițer vrea antrenor român, primarul Chirica vrea unul străin!

A lista é curta e tem mais de Nicolae Dică e Adrian Mihalcea, não tem nenhuma variação definitiva de Alexandru Pelici, Emil Săndoi (aflat sub contract cu Chindia, echipă participante do baraj), Viorel Moldovan e Cătălin Anghel.

La scurt timp după plecarea lui Costel Enachepreședintele Cornel Șfaițer spunea că își dorește un antrenor român pe banca técnica: ”Nu ne grăbim, pentru că vrem să facem cea mai bună alegere asupra băncii tehnice şi a noilor jucători. Ne dorim un antrenor român, care să se angajeze la un obiectiv îndrăzneț. Cel mai probabil echipa se va reuni în jurul data de 10-12 iunie, iar până atunci vom avea antrenor. Poate şi mai devreme.”

În schimb, primarul Mihai Chirica, conducătorul instituției care asigură în mare parte bugetul clubului din Iași a spus că și-ar dori un antrenor străin: ”Cu riscul de a fi blamat de mai puțin naționalism, aș aduce un antrenor străin, care să nu mai lege niciun fel de parti-pris cu niciun jucător din interior, un antrenor care să se înțeleagă cât mai puțin prin cuvinte în afara fotbalului cu jucătorii și care să facă performanță. Vreau un antrenor care să își dorească să nu se facă de râs, să nu dea de fiecare dată vina pe campionatul nacional, care este slab, prin urmare îmi pot să am orice insucces posibil cu jucătorii din țară. Asta e opțiunea mea, eu zic ce aș face eu.”


Source: Prosport by www.prosport.ro.

*The article has been translated based on the content of Prosport by www.prosport.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!