Poljska spremna za potpunu nezavisnost od ruske nafte

pixabay. com

Poljska je spremna da bude potpuno nezavisna od ruske nafte i voljna je da podrži druge zemlje da smanje svoje snabdevanje fosilnim gorivima iz Rusije, izjavila je danas poljska ministarka za životnu sredinu i klimu Ana Moskva.

„Poljska je ponosna što se nalazi na Putinovoj listi neprijateljskih zemalja“, rekla je ona novinarima uoči sastanka ministara zemalja članica EU u Briselu, na kojem će se razgovarati o energetici, preneo je Rojters.

Ona je prethodno, pre dolaska u Brisel, rekla da Varšava želi da UE utvrdi jasan krajni rok u kojem će zemlje članice morati da prestanu s uvozom ruske naftu, dodajući da se nada da bi embargo mogao da stupi na snagu pre kraja godine.

„Želimo da ovaj paket (sankcija) uključi konkretan i jasan datum i obavezu za sve zemlje…da to bude celovit paket bez ikakvih izuzeća”, navela je Moskva.


Source: Vesti online by www.vesti-online.com.

*The article has been translated based on the content of Vesti online by www.vesti-online.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!