Posle razmišljanja u tišini, príncipe Filip se obavezao

Posle razmišljanja u tišini, príncipe Filip se obavezao

Filip Karađorđević saopštio je da od svog brata Petra preuzima dužnost i odgovornost koju podrazumeva titula princa-naslednika, kao i da prihvata sve dužnosti i obaveze koje su mu tim činom došle, jer je, kako se navodi, svestan časti je time.

Abdikacija je automatska i to znači da svoje suvereno pravo rođenjem da predvodi Karađorđeviće, princ Petar napušta i to pravo automatski prelazi na sledećeg u liniji nasleđivanja i njegovo potomstvo, navodi se u pisanoj izjavi Filipa Karađorđevića.

Karađorđe (foto: BIZLife)

Svom bratu želim najveću sreću u životu i poštovaću i braniću njegovu želju za ličnim i privatnim životom. Em zauvek ostaje princ i uvek će biti dobrodošao. Njegova žrtva je novi zavet Karađorđevića posle smutnih vremena za Dom, navodi se u saopštenju.

Do ovog trenutka se nisam oglašavao, jer sam želeo da posle čina abdikacije svog brata princa Petra provemo dane u tišini i razmišljanju i da se dođe do razumevanja u porodici i među vernim narodomnaveo je Filip Karađorđević, koji je zahvalio braći i članovima porodice, granama princa Tomislava i princa Andreja na ukazanom poverenju i podršci.

Svom ocu, Aleksandru, kao starešini Kraljevskog doma, izražavam sinovsku ljubav i poštovanje, kao i obećanje da ću kao i do sada, nastaviti da radim na poboljšanju ugleda dinastije, rekao je Filip Karađorđević.

Sa svojom porodicom, suprugom princezom Danicom i sinom princom Stefanom, nastaviću da živim u Beogradu, onako kako smo živeli i do ovog trenutka, isključivo od svog rada. Obavezujem se da ću živeti i boriti se za sreću i napredak Srbije i svih koji poštuju dinastiju Karađorđević, poručio je Filip Karađorđević.

Izvor: N1, FoNet

Foto: captura de tela


Source: BIZlife by bizlife.rs.

*The article has been translated based on the content of BIZlife by bizlife.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!