Predstavljen električni Lotus Eletre | Nacionalna Klasa

PATROCINADOR NAS

Lotus je posle višegodišnih priprema predstavio električni krosover Eletre. Prema objašnjenju britanskog proizvođača, naziv modela znači „povratak u život“ na nekim istočnoevropskim jezicima. Kompanija je osmislila Eletru kao tradicionalni sportski model em upotrebljivošću krosovera.

Eletre koristi Lotusovu platformu za premijum modele. Kompanija je saopštila da postoje razlilčite specifikacije, a da u početnoj automobil ima 608KS em po jednim agregatom na svakoj osovini. Ubrzanje de 0-100km/h trajetória de 3 segundos, a maksimalna brzina je 260km/h.

Nije objavljen podatak o težini automobila, a saopšteno je da je kapacitet baterije 100kWh i da je procenjena autonomija 600km prema WLTP ciklusu. Eletra može da se puni snagom de 350kW, što znači da se za 20 minuta na punjaču dobije autonomija de 400km.

Krosover ima vazdušno ogibljenje sa aktivnim podešavanjem visine i tehnologijom upravljanja zadnjim točkovima, a tu su i šipke koje dodatno stabilizuju vozilo. U pogledu tehnologije, Eletre je opremljen sa četiri lidar senzora – dva na krovu, jednim iznad vetrobrana i jednim iznad zadnjeg stakla. U regionima gde je to dozvoljeno, automobil će koristiti kamere umesto bočnih retrovizora.

Lotus navodi da je novi modelo sposoban za autonomnu vožnju od početka do kraja vožnje. Ugrađena tehnologija može da se unapređuje softverskim paketima koji se dostavljaju preko interneta.

Umesto tradicionalnog panela com instrumento, područje épred vozača je tanki pojas visine 30mm. Na suvozačkoj strani se prikazuju drugačiji podaci, poput izbora muzike. U centru je horizontalno orijentisani ekran dijagonale 15,1 inča sa svim neophodnim informacijama. U standardnu ​​opremu spada i prikazivanje podataka na vetrobranu em dodatnim elementima virginalne realnosti.

Lotus Eletre će se proizvoditi u kineskom Vuhanu, um isporuke počinju 2023. godine. Prvi primerci stižu u Kinu i Evropu, a za sada nije objavljeno da li će biti isporuka u SAD.


Source: Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com.

*The article has been translated based on the content of Nacionalna Klasa by www.nacionalnaklasa.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!