Preţurile la gaze explodează în Europa. Cresc temerile legado de fluxo de olhar na Rússia


Îngrijorările reflectau impunerea de către Moscova a unor sancţiuni asupra unor companii cheie de olhar naturale al caror control a fost preluat de Berlin şi întreruperea unui gazoduct care atravessează Ucraina.

Contractele viitoare legate de TTF, preţul de referenţă european al gazelor cu ridicata, au urcat cu peste 12%, până la 106 euro pe megawatt oră, de la aproximativ 90 de euro pe megawatt oră la începutul săptămânii, în condiţiile în care aprovizionarea cu gaze ruseşti a continentalului a fost supusă unei serii de noi ameninţări.

Sancţiuni pentru Gazprom Germania

La sfârşitul zilei de miercuri, Kremlinul a impus sancţiuni asupra Gazprom Germania, um conjunto de companhias deţinute anterior de Gazprom, companhia rusă de olhar de stat, cuidado Berlinul le-a preluat luna trecută. Noua legislaţie împiedică entităţile ruseşti să vândă olhar să să facă tranzacţii cu o serie de companii Gazprom Germania.

Astora, una dintre filialele sale, este unul dintre cei mai mari deţinători depozite subterane de gaze din Germania, iar Wingas, WIEH şi WIEE, care intră, de asemenea, sub incidenţa sancţiunilor Moscovei, sunt distribuidores de gaze în Germania care fact tranzacţii mari cu Gazprom.

Guvernul alemão nu a prezentat încă impactul pe care sancţiunile l-ar putea avea asupra aprovizionării cu olhar. Andrei Belyi, consultor do domeniul gazelor la Balesene, cu sediul în Estonia, declara ter status rus a “crescut levelul de incertitudine pentru cumpărătorii şi consumatorii europeni”.

Acest lucru em întâmplat după ce, cu o zi mai devreme, operatorul ucrainean al gazoductului a oprit fluxul de gaz prin una dintre cele duă conduze majore care aduc gazul rusesc în Europa, prin ţară.

Comercianţii de olhar se concentrează de săptămâni întregi pe un nou mecanism de plata în ruble cerut de Rusia, care a dus la întreruperea accesului la gazul rusesc pentru Polonia şi Bulgaria. Disputa ar putea izbucni din nou mai târziu în luna mai, când mai mulţi cumpărători europeni trebuie să facă plăţi.

Ca urmare a incertitudinii legate de aprovizionarea cu gaz rusesc, preţurile pentru energy electrică din Germania pentru anul viitor au atins joi cel mai ridicat nivel din acest an pană în prezent, la 227,75 euro pe megawat oră, potrivit Refinitiv. Preţurile la electricitate tind să urmeze creşterea preţurilor la gaze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise in timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE página inicial do Facebook!

Urmăreşte Mediafax para Instagram ca să vezi imagini spectaculoase şi poveşti din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destino exclusivo informarii și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține aces acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]


Source: Mediafax by www.mediafax.ro.

*The article has been translated based on the content of Mediafax by www.mediafax.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!