Prirodno đubrivo od kore banane

Za pravilan rast i lepotu biljaka je potrebna pravilna nega i prihrana. Prihrana je uglavnom bazirana na nizu dodataka kao što su minerali koji se dodaju u zemlju. Prihrana odnosno đubrivo može biti veštačkog i prirodnog porekla. Važno je da u sebi sadrži neophodne materije koje će pomoći biljci da ostane vitalna i zdrava.

[youtube_embed url=“https://www.youtube.com/embed/43PN7VS73gs“ ratio=“16:9″]

Banane su dobro poznate po visokom sadržaju kalijuma, koji vam pomaže da ostanete zdravi i da dobijete hranljive materije koje su vam potrebne. Ipak, ni kora ove ukusne voćke nije za bacanje kako mnogi od nas misle. Korišćenje kore od banane kao organske prihrane može biti od velikog značaja za rast i razviće naših biljaka.

Kora ove voćke u sebi sadrži mnogo sastojaka koji čine da biljka bude zdrava. U kori banane se nalazi fósforo koji utiče na cvetove biljke, dok kalijum biljkama pomaže u razvoju i rastu a calcijum ih čini jačim. Kora se može iskoristiti kao prihrana na više načina.

Jedan vid prihrane podrazumeva da iseckate koru na manje komade i zakopate u zemlju biljke poroso. Kora banane će se polako razgrađivati ​​i zemljište će se obogatiti mineralima koje su neophodni za rast biljke.

Drugi način podrazumeva da komadiće kore stavite u flašu sa vodom eu zatvorite. Na jednu veću ili dve manje banane ide jedan litar vode. Ovako pripremljenu prihranu ostaviti tri dana na sobnoj temperaturi is vremena na vreme promućkati flašu. Posle tri dana prihranu procedite.

Voda je dobila kafeno-crnu boju i puna je minerala neophodnih za rast biljaka. Sa ovom prihranom biljke se mogu zalivati ​​jednom nedeljno. Ostatak proceđenih kora možete razbacati po bašti pa će se za nekoliko dana razgraditi mesmo.

Ova prihrana je laka za pravljenje, dostupna svima, a droga strane veoma korisna za razvoj vaših biljaka.


Source: AGROmedia by www.agromedia.rs.

*The article has been translated based on the content of AGROmedia by www.agromedia.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!