Prosvjetarima u Srpskoj plate veće za 10 odsto

10.05.2022. / 14:21

BANJALUKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske Dragan Gnjatić potpisali su danas odluku o povećanju cijene ra zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture sa 100 KM a 110 KM.

FOTO: Pixabay

Odluka o povećanju cijene rada potpisana je i između ovog sindikata i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje i informaciono društvo, koju je u ime ministra potpisala savjetnik Željka Jovičić.

Trivićeva je rekla novinarima da je ovo veliki dan za zaposlene u oblasti prosvjete i kulture Republike Srpske, napomenuvši da će se ova odluka primijeniti sa obračunom plate za maj, tako da već početkom narednog mjeseca zaposleni u obrazovanju i kulturi mogu da očekuju primanja uvećana za 10 odsto.

Ovo je pozitivan trend kontinuiteta rada Vlade Republike Srpske u smislu povećanja plata u oblasti obrazovanja i kulture“, rekla je Trivićeva.

Ona je rekla da je povećanje od 10 odsto veliki rezultat i resornih ministarstava i Vlade Srpske u cijelosti koja prepoznaje zašto je važno u resoru obrazovanja i kulture poštovati svačiji rad i riti na dignitetu zaposlenih.

Gnjatić je izrazio zadovoljstvo današnjim potpisivanjem odluka o povećanju cijene rada za 10 odsto čime će svi zaposleni u oblasti obrazovanja, nauke i kulture koji se finansiraju iz budžeta Srpske, a putem Zakonaplat o platama, dobiti poveću.

Nastavljamo da poboljašavamo materijalni status radnika u oblasti obrazovanja, nauke i kulture. U narednom periodu očekujemo da budu ispunjeni naši zahtjevi u vezi sa ujednačavanjem platnih koeficijenata sa ostalim korisnicima budžeta i da posebno iskažemo naknade za topli obrok i regres na veće stanje, odnosno na već postojeće koeficinte“, rekao je Gnjatic.

Em je istakao da sindikat ima uvjeravanja iz Vlade i resornih ministarstava da će vrlo intenzivno riti na tome i da će se u narednom periodu doći do kvalitetnih rješenja. Srna


Source: Capital.ba – Informacija je capital by www.capital.ba.

*The article has been translated based on the content of Capital.ba – Informacija je capital by www.capital.ba. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!