Prosztatarákot okozhat ez a népszerű alapélelmiszer


28 ezer ember vett részt abban a vizsgálatban, amelyet a kaliforniai Loma Linda University School of Medicine intézet munkatársai végeztek. A kutatás eredményeit bemutató tanulmány a héten jelent meg, és aggasztó eredménnyel szolgálhat azoknak a férfiaknak, akik rendszeresen fogyasztanak tejtermékeket.

A tudósok ugyanis azt találták, hogy a tej nagymértékű fogyasztása növelheti a prosztatarák kialakulásának esélyét. A “nagy mérték” egészen pontosan napi 4 decilitert jelent: ezen a szinten kimutatható volt, hogy 25%-kal több rákos eset jelentkezett azzal a csoporttal szemben, amelyben maximum heti egyszer fogyott fél csésze tej.

Elsősorban a tejet jelölték meg a probléma forrásaként a tejtermékek közül, továbbá azt is megfigyelték, hogy nem jelentkezett jelentős különbség a zsírszegény és a zsíros tejet fogyasztók között.

Szinten kizárták a prosztatarák okozójaként a kalciumot: az egyik csoport ugyan nem ivott tejet, de rendszeresen vitt be valamilyen formában kalciumot. Náluk nem vettek észre megnövekedett esélyt a rákra a tudósok.

Forrásunk volt.


Source: Well&fit by wellandfit.hu.

*The article has been translated based on the content of Well&fit by wellandfit.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!