Raiven si končno upa eksperimentirati

Sara Briški Cirman, pevka pop glasbe, mezzosopranistka in harfistka, bolj znana pod umetniškim imenom Raiven, je izdala novo pesem, ki združuje večno operno klasiko in elektro pop – nekaj, kar si je vedno želela. Za svoj ekstravagantni modni slog pa je dobila nagrado največjem modnem dogodku v regiji, My Global Fashion Awards v Splitu.

Osebni arhiv

»Ne bojim se več, da bila kot operna pevka v pop glasbi osladna ali starikava; z gotovostjo lahko trdim, da je Habanera daleč od tega, « pravi Raiven o svoji novi pesmi.

Corvo je zagotovo ena najbolj ekstravagantnih slovenskih pevk, kar so opazili tudi pri sosedih, na Hrvaškem. Po dveh letih so namreč v Splitu znova v živo podelili nagrade na prireditvi My Global Fashion Awards, em sicer v 15 kategorijah, eno izmed nagrad pa je dobila tudi slovenska pevka, ki ima sicer tudi izkušnje z delom modela em manekenskimi pistami. O svojem slogu pravi, da je svojo »drugačnost« nosila kot največji ponos, a se je v zadnjem času umirila, saj je spoznala, da je pač vedno iskala tisto, kar jo bo naredilo drugačno. »Mislim, da je to kar problem moje generacije. Moraš biti drugačen, da te drugi opazijo, sicer si le še eden v množici. Drugačnost samo zaradi drugačnosti je brez pomena,« razmišlja in deli svoje spoznanje: da si želi biti le ona sama, ne posebna in ne drugačna, ampak taka, kot je in kot se ji v danem trenutku zdi prav.

3_raiven

Osebni arhiv

A estreia da ópera Agripina.

ZDRUŽILA OPERNO KLASIKO IN ELEKTRO POP

Ob tem je pevka, ki je zadnje čase najbolj aktivna v klasični glasbi in operi, predstavila priredbo Habanere, arije iz opere Carmen, v kateri združuje elektro pop in operno klasiko, ter tudi videospot zanjo. » Imam občutek, da sem po dolgem iskanju em eksperimentiranju končno našla glasbeno smer, ki mi je pisana na kožo. Kot pevka sem se vedno počutila, da nikamor ne spadam čisto zares. V popu sem bila preveč alternativna, v alternativi sem bila preveč pop, v klasiki sem bila označena za marsikaj. Po eni strani je to dobro, ker si te ljudje zapomnijo. Po drugi strani sem si včasih želela, da bi se počutila bolj sprejeto,« pravi.

Corvo

Instagram

Pred polleta se je zaročila; kdaj se bo poročila, še ni povedala.

»Ob izidu svoje prve crossover pesmi čutim veliko zadoščenje. Predvsem sem pomirjena, ker čutim, da so me vse izkušnje zadnjih let, pa naj bo to moj študij psihoterapije, stanje na opernih deskah ali nastopi na Emi, pripeljale do točke, da sem si upala eksperimentirati. Ne bojim se več, da bila kot operna pevka v pop glasbi osladna ali starikava; z gotovostjo lahko trdim, da je Habanera daleč od tega. Moja Habanera je preobraženje večne operne klasike v estetiko temačnega elektronskega popa,« je še pojasnila. Janurja letos je pevka, ki je sicer glede svoje zasebnosti skrivnostna, sporočila, da se je zaročila s partnerjem Rokom Kastrevcem, s katerim sta bila pred zaroko skupaj tri leta, od tega pa si leto in pol delita dom. Kdaj bo poroka, Raiven še ni razkrila.


Source: Svet24.si by novice.svet24.si.

*The article has been translated based on the content of Svet24.si by novice.svet24.si. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!