Ravintolavinkit Kööpenhaminaan – kokeile näitä paikkoja

Varaa matkalle ruokabudjetti ja ota ilo irti ruokalomasta

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina em arvostettu ruokakaupunki, jonne matkustetaan kaikkialta maailmasta. Kaupungin tunnetuin ravintola em ehdottomasti vuonna 2004 perustettu kahden Michelin-tähden Noma, joka em valittu myös koko maailman parhaaksi ravintolaksi. Noman suosion myötä Kööpenhaminaan on noussut rutkasti muita kansainvälisen tason ravintoloita, keittiömestareiden käytyä ensin Noman huippukokkien opastuksessa ja avattua sen jälkeen oman ravintolansa.

Michelin-tasoisten ravintoloiden lisäksi Kööpenhaminassa em kuitenkin myös paljon muunlaisiakin ruokapaikkoja. Kansainväliset keittiömestarit takaavat ravintolatarjonnan, joka kattaa makuja kaikkialta maailmasta. Paikalliset kokit ovat kuitenkin erittäin ylpeitä tanskalaisista raaka-aineista ja maan ruokakulttuurista, joten Kööpenhaminan-loman aikana on syytä vierailla ainakin kerran tanskalaista ruokaa tarjoilevassa ravintolassa.

ShutterstockVärikkäitä voileipiä kahvilan tiskillä
Kööpenhaminan smørrebrød-valikoiman ääressä iskee valinnanvaikeus, mutta herkkuleipiä kannattaa ehdottomasti maistaa matkan aikana.

Tanskan korkeahko hintataso näkyy toki myös ravintolatarjonnassa: ruoka on melko kallista, mutta tässä kaupungissa hyvästä kannattaa maksaa. Noman usean ruokalajin menujen hinnat alkavat reilusta 300 eurosta, mutta Kööpenhaminasta löytää myös esimerkiksi edullisen kasvisbuffetin 14 eurolla, unohtamatta perinteistä tanskalaista smørrebrød-voileipää, jonka saa alle kymmennellä eurolla.

Perinteisten ravintoloiden lisäksi Kööpenhaminan ravintolakulttuuriin kuuluvat tiiviisti myös nakkikioskit eli pølsevognit, jotka tarjoilevat koko kansan herkkuja eli makkaroita ja nakkisämpylöitä. Ketsupilla, sinapilla, kurkkusalaatilla ja remoulade-kastikkeella kuorrutetut nakit ovat edullista katuruokaa, ja maksavat tavallisesti muutaman euron.

Kööpenhaminan-lomaan kannattaa varautua etukäteen tekemällä pöytävaraus ainakin yhteen ravintolaan.

Tutustu Kööpenhaminan ravintolatarjontaan ja vietä herkutteluntäyteinen loma!

1. Noma

Kööpenhaminan kuuluisin ravintola em viisi kertaa carteiro parhaaksi ravintolaksi rankattu Noma. Vuosina 2015 ja 2016 Noma sai kaksi Michelin-tähteä, ja helmikuussa 2018 ravintola avasi uudistettuna uudella paikalla.

Nyt Noma tarjoilee sesonkien mukaan vaihtelevia menuja, jotka muuttuvat kolme kertaa vuodessa. Keväästä alkukesään tarjolla on äyriäismenu, kesästä alkusyksyyn kasvismenu ja syksystä talveen riista- ja metsämenu.

Tunnelmallisessa ravintolassa em vão 40 istumapaikkaa, ja pöytävaraus em pakollinen. Se kannattaa tehdä todella hyvissä ajoin, sillä Noma on paitsi tunnettu maailmanlaajuisesti myös avoinna vão neljänä päivänä viikossa, joten varauksen saaminen voi olla erittäin haastavaa.

Menut maksavat tavallisesti reilut 300 euros, mutta opiskelijat pääsevät herkuttelemaan ravintolassa huomattavasti edullisemmin. Nomassa on joka ilta neljä paikkaa varattu opiskelijoille, jotka pääsevät opiskelijakorttia näyttämällä jonotuslistalta nauttimaan menussta noin 130 eurolla.

Noma
Refshalevej 96

2. Ida Davidsen

Tanskalaisista voileivistä eli smørrebrødeistä tunnettu Ida Davidsen em paikka, jossa voileipiin suhtaudutaan intohimoisesti. Perinteiseen tanskalaisherkkuun tutustuminen kannattaa aloittaa tästä ravintolasta, jonka pitäjät ovat omistautuneet smørrebrødeille jo viiden sukupolven ajan.

Davidsenin perheen smørrebrød-bisnes alkoi vuonna 1888, kun Oskar Davidsen alkoi myydä voileipiä. Valikoimaa oli runaasti ja lista oli lähes loputon, sillä valittavana oli 177 erilaista voileipää. Nykyisin Kööpenhaminan Store Kongensgadella toimiva ravintola em nimetty Oskarin lapsenlapsenlapsen Ida Davidsenin mukaan. Hän johtaa ravintolan keittiötä.

Ida Davidsen -ravintolassa em perinteiden mukaan runas valikoima, ja tarjolla em nykyisin 250 smørrebrød-vaihtoehtoa. Ruokalistalla on muun muassa runaasti sillileipiä, minkä lisäksi ruistai vehnäleipien päälle asetellaan myös esimerkiksi lohta, mätiä, yrttejä, kananmunia tai katkarapuja. Saatavilla on myös kasvis- ja lihavoileipiä.

Paikallisten suosima ravintola sijaitsee Kööpenhaminan keskustan tuntumassa noin puolen kilometrin päässä kävelykatu Strøgetista.

Ida Davidsen
Loja Kongensgade 70

3. Riz Raz

Kööpenhaminassa em helppo nauttia kansainvälisten keittiöiden erilaisista mauista, ja Välimeren herkkujen äärelle vie esimerkiksi Riz Raz. Kahdessa toimipisteessä kaupungin keskustassa toimiva ravintolaketju tarjoilee Välimeren makuihin erikoistuneita herkkuja aamusta iltaan. Ravintola em erityisesti opiskelijoiden suosissa, sillä hintataso em kööpenhaminalaisittain melko edullinen.

Raaka-aineet mukailevat sesonkeja, ja saatavilla on paitsi kala- ja liharuokia myös monipuolisia kasvisannoksia. Riz Razin valtti em erittäin monipuolinen ja edullinen kasvisbuffet, jossa tarjolla em runaasti erilaisia ​​Välimeren herkkuja. Seisovan pöydän lisäksi Riz Razissa em myös à la carte -lista. Saatavilla em muun muassa hampurilaisia, pihvejä, kalaa ja risottoja. Lapsille em oma ruokalista.

Ravintolat ovat tilávia ja istumapaikkoja em runaasti. Kesäisin terassit täyttyvät kaikenikäisistä ruokailijoista.

Riz Raz
Loja Kannikestræde 19 ja Kompagnistræde 20

4. Kadeau

Keskellä Kööpenhaminaa sijaitseva kahdella Michelin-tähdellä palkittu Kadeau tuo mantereelle palasen Tanskan edustalla olevaa Bornholmin saarta. Kööpenhaminalaisravintola sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2012 ja toisen 2018, joten kyseessä on todella huippuluokan ravintola.

Tanskan ensimmäinen Kadeau-ravintola perustettiin tunnelmalliselle Bornholmin saarelle, ja vuonna 2011 ravintola rantautui Kööpenhaminaan. Christianshavnin kaupunginosassa sijaitsevan toisen toimipisteen suosio on ollut huimaa, ja niin paikalliset kuin matkailijatkin ovat löytäneet kansainvälisen huipputason ruokaa tarjoilevan fine dining -ravintolan.

Kadeaussa no menu tarjolla 14 ruokalajin, joka vaihtelee sesonkien mukaisesti. Raaka-aineet ovat tanskalaisia, osa Bornholmin saarelta, ja ruoat on valmisettu Bornholmen saaren erikoisuuksia mukaillen. Tasokkaasta ruoasta huolimatta ravintolassa em kodinomainen tunnelma, jota edistää esimerkiksi ravintolassa sijaitseva takka.

Ravintolassa tarjoiltava menu maksaa noin 250 euros. Jos haaveissa em herkutella Michelin-kokkien antimilla, mutta Kadeaun menu tuntuu liian tyyriiltä, ​​em ravintolan omistajilla Kööpenhaminassa myös kaksi muuta ravintolaa: niin ikään Christianshavnissa sijaitseva Nabo ja Vesterbrossa sijaitseva Pony.

Kadeau
Wildersgade 10B

5. Bairro

Pizzaa rakastavien matkailijoiden kannattaa suunnata Kööpenhaminassa Neighbourhood-ravintolaan, jolla on toimipisteet sekä kaupungin keskustassa etä Vesterbro-kaupunginosassa. Luomuraaka-aineista valmisettuja gourmet-pizzoja tarjoileva ravintola panostaa laatuun ja esillepanoon, mutta hinnat ovat silti maltilliset, sillä pizzat maksavat noin 20 euroa.

Neighbourhoodin pizzat eivät ole perinteisiä tai tavanomaisia, sillä raskaiden juustolla kyllästettyjen pizzojen sijaan ravintolassa tarjoillaan rapeita ja kevyitä, tuoreilla kasviksilla koristeltuja näyttäviä pizzoja. Tarjolla em nykyaikaisia ​​versioita klassisista italialaisista pizzoista. Ohuen ja rapean pohjan päällä tarjoiltavat raaka-aineet pyritään pitämään mahdollisimman tuoreina, ja päällä onkin muun muassa salaatteja, tuoreita juustoja ja pestoja sekä kevyesti kypsennettyä kalaa.


Tunnelmalliset ravintolat ovat rentoja kohtaamispaikkoja, ja yksityiskohdat taustamusiikkia sekä pöytien kokoja myöten on valittu huolellisesti. Pizzerian lisäksi Neighborhood on myös cocktailbaari, joten ruokaa odotellessa voi tutustua drinkkivalikoimaan ja jutustella pitkien pöytien mahdollistamana helposti vierustovereille – aivan kuten naapuruston illanistujaisissa.

Vizinhança
Istedgade 27 ja Frederiksborggade 20D

6. Hambúrguer de Halifax Frederiksborggade

Kahden kaveruksen vuonna 2007 perustama Halifax Burger -hampurilaisketju em saavuttanut reilun kymmenen vuoden aikana suuren suosion Kööpenhaminassa.

Halifax Burgerin tavoite on yksinkertainen: tarjoilla erilaisia ​​laadukkaista raaka-aineista valmisettuja hampurilaisia ​​viihtyisässä ja hillityssä ravintolassa. Idea toimi, sillä Halifax Burger em kasvanut pieenestä hampurilaispaikasta kymmenen ravintolan ketjuksi, ja Kööpenhaminan kahdeksan toimipisteen lisäksi Halifaxin burgereilla voi herkutella myös Hillerødissa e Køgessa.

Ravintola tarjoaakin hampurilaisia ​​jokaiseen makuun, sillä saatavilla on perinteisiä burgereita, vahvasti maustettuja hampurilaisia, juustoisia herkkuja sekä vegaaniversioita. Myös lapsille em oma hampurilaisensa.

Saatavilla on noin kymmenen erilaista hampurilaista, ja asiakkaat pääsevät valitsemaan erikseen myös sämpylän ja pihvin, joten vaihtoehtoja on runaasti. Kaikki hampurilaiset saa myös ilman sämpylää salaatinlehteen käärittynä. Ketjun hampurilaiset maksavat noin 14 euros. Hampurilaisten lisäksi saatavilla valikoima viinejä, oluita ja cocktaileja.

Halifax Burgerin tavoitteena on vähentää hävikkiä niin paljon kuin mahdollista, ja käyttää väistämättä syntyvät ruoantähteet hyödyksi. Ravintolan ruokajätteitä käytetäänkin biokaasun valmistamiseen.

Halifax Burger Frederiksborggade
Frederiksborggade 35

7. Sanches

Vesterbron kaupunginosassa sijaitseva Sanchez vie kävijät vauhdilla kööpenhaminalaiskaupunginosasta meksikolaiseen cantinaan. Ravintolan takana em kokki Rosio Sanchez, joka työskenneltyään jälkiruokakokkina maineikkaassa Nomassa perusti oman tacokojun Torvehallerne-kauppahalliin. Vuonna 2017 hän avasi Sanchez-ravintolan.

Sanches tarjoilee meksikolaista ruokaa, joka valmistetaan tanskalaisista ja meksikolaisista raaka-aineista. Ruokalista muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, joten tähän ravintolaan on hankala kyllästyä. Saatavilla on pieenistä ja suurista suupaloista sekä jälkiruoista koostuva lista, minka liäksi Sanchesissa tarjoillaan myös päivittäin vaihtuva maistelumenu.

Ravintolan taso em kova, mutta siitä huolimatta hinnat ovat kohtalaiset. Pienet annokset maksavat kymmenisen euroa kappaleelta, viiden ruokalajin maistelumenu noin 50 euroa. Meksikolaisruokien lisäksi tarjolla em cocktaileja, meksikolaisia ​​oluita, viinejä ja alkoholittomia aguas frescas -juomia.

Sanchez
Istedgade 60

>> Lue lisää vinkkejä Kööpenhaminaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Texto: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock no Instagram


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!