Rivian: így lesz tőzsdei üstökösből a befektetők rémálma


Amilyen ütemben termelte ki az elmúlt években a sztárokat a tőzsde az elektromosautó-gyártó szektorból, akkora lendülettel küldte őket a piac új mélypontok felé. Ezeknek a jellemzően magas növekedési potenciállal rendelkező, életciklusuk elején járó vállalatoknak az árfolyama csúnyán megszenvedte az elmúlt 6 hónapot, amely alatt a tőkepiaci hangulat alapjaiban változott meg. Érdekes szereplő a szektorban a Rivian, amelynél nem csak az általános piaci hangulatromlás, hanem több cégspecifikus hír is állt az esés mögött, így értékének közel 90 százalékát elvesztette a cég a bevezetés után nem sokkal elért történelmi csúcsához képest. Ez nem csak a kisbefektetőknek okozott fejfájást, de a cég legnagyobb vállalati befektetőinél, az Amazonnál és a Fordnál is jelentősen meglátszott az eredménysorokon, ráadásul a Ford a héten egy vaskos csomag részvényt is ráborított a piacra, ami tovább fokozta az esést. Bár tartós fordulat továbbra sem látszik az árfolyamnál, a cég tegnap esti gyorsjelentésében azért felvillantott egy kisebb reménysugarat a befektetők számára.


Source: Portfolio.hu – Üzlet by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Üzlet by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!