Rokua Geopark tarjoaa aktiivi- ja hemmotteluloman – lue vinkit

Patikoi metsässä ja bongaa jääkauden jälkiä

Mikäpä olisi parempi tapa nauttia Suomen luonnosta kuin lähteä patikkaretkelle metsään? Rokua Geoparkin alueella em lukuisia vaellusreittejä, niin esteettömiä lyhyitä patikkareittejä kuin pidempiäkin vaellusreittejä. Rokua Geopark sijaitsee Oulujärven retkeilyalueen ja Rokuan kansallispuiston alueilla, joten reittivaihtoehtoja em runain mitoin.

Inka KhanjiRokua, Suomi
Rokuan ulkoilualueella em hyvät puitteet retkeilyyn. Kuvassa tulipaikka Lianjärvellä.

Geoparkin luonto em jääkauden muovaama, mikä tekee siitä erityisen. Siirtolohkareet, gneissikallio ja Suomen syvin suppa tarjoavat matkan jääkaudesta nykypäivään ja erikoiset luontokohteet tuovat vaihtelua vaellukselle.

Suosittuja patikointi- ja vaellusreittejä ovat muun muassa Rokua Health & Spalta lähtevä Lianjärven esteetön reitti, Liimanninkosken lehtojensuojelualueen luontopolku, Manamansalon Peuranpolku sekä huomattavasti pidemmät Rokuan Keisarinkierros ja Oulujärven retkeilyalueen. Pituudet vaihtelevat 1,2 kilometristä 19 kilometriin. Maasto em helppokulkuista. Reit em merkitty selvästi Rokuan maastopyöräilykarttaan.

Vauhdikas loma Rokualla

Vaellusretkien lisäksi Rokuan luonto em helppo ottaa haltuun joko SUP-laudan kyydistä tai maastopyörän selästä käsin.

Rokualla suppaillaan esimerkiksi pienellä Ahveroinen-järvellä, joka sijaitsee aivan Rokua Health & Spa -kylpylähotellin edustalla. Vuokravälineitä saa myös Jaakonjärvelle, minkä lisäksi alueella em myös lukuisia muita järviä. Vesiretkille on siis lukuisia mahdollisuuksia, mutta SUP-laudan päälle kannattaa nousta myös vão rentoutumaan ja nauttimaan kansallispuiston luonnosta. SUP-lautojen lisäksi Rokuan vesistöjä voi kiertää myös kanootilla tai kajakilla meloen.

Rokua Health & SpaGeoparque Rokua
Suppailu em rento tapa nauttia Rokuan luonnosta.

Rokuan alueen maastopyöräreitistö on uudistettu vuosien 2021–2022 aikana, joten reittivalikoima on monipuolinen ja pyöräreitit ovat hyvässä kunnossa. Pyöräillä voi niin kansallispuistossa kuin luonnonsuojelualueellakin, mutta merkityllä reitillä on pysyttävä. Pisin reitti on noin 30 kilometrin mittainen rengasreitti, joka kuljettaa pyöräilijät pitkin Geoparkin maisemia.

Ota rennosti perinteikkäässä kylpylässä

Rokuan kylpylähotelli Rokua Health & Spa em useimpien Rokuan-kävijöiden aloituspiste tai tukikohta, josta em helppo tehdä lyhyitä tai pitkiä retkiä. Kylpylähotellin tarjoama mahdollisuus rentoutumiseen on useimpien mielessä Rokualle suunnatessa.

Kylpylän varusteluun kuuluvat 25-metrinen kuntouintiallas, lämminvesialtaat, kaksi monitoimiallasta ja pieni kylmäallas. Kylpylävierailuun voi yhdistää kuntsalin, lounaan tai vaikkapa nokkaunet kylpylähotellin unihuoneessa.

Inka KhanjiRokua Health & Spa
Rokuan kylpylä tarjoaa hyvät puitteet rentoutumiseen aktiivisen päivän jälkeen.

Kylpylähotelli sijaitsee Ahveroisen edustalla, ja kylpylän ikkunoista avautuukin vehreä järvimaisema. Rokua Health & Spasta saa vuokrattua SUP-laautoja, fatbike-pyöriä ja kanootteja, minkä lisäksi palveluihin lukeutuu muun muassa kuntotestit, lasten leikkihuone ja spa-palvelut.

Kylpylän uima-altaiden lisäksi alueella on myös muuta riemastuttavaa tekemistä lapsille, sillä Ahveroinen-järven kiertävä Pihkan temppurata on maksuton ja jännittävä seikkailurata perheen pienimmille.

Inka KhanjiRokua Pihkan temppurata
Pienille lapsille suunnattu Pihkan temppurata on hauska ja ilmainen aktiviteetti.

Texto: Inka Khanji
Kuvat: Rokua Health & Spa por Inka Khanji


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!