Ruanda-planer nuancerer EU-spørgsmål for Enhedslistens retsordfører


Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement e lyt videre med det samme.

Abandono de Skift

Med Digital Plus pode ser lido no artigo. Du får adgang med det samme.

EU er til debat i Enhedslisten.

Para partiets retsordfører, Rosa Lund, er det især en helt konkret sag, der har fået hende til at gå ind i spørgsmålet. Nemlig regeringens planer om at oprette et asylmodtagercenter em Ruanda.

Rosa Lund fortæller, at det er en oplysning, hun har fået for uger siden af ​​den daværende udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S), og som giver flere nuancer til debatten.

Nemlig em Danmarks retsforbehold i EU er årsagen til, em regeringen kan arbejde med Rwanda-planen. På samme måde, som Storbritannien har kunnet det, fordi landet ikke længere er en del af EU.

»Det har sat gang i de tanker, at det ikke er ubetinget dårlige ting, som kommer fra EU. Det, som den socialdemokratiske regering vil på udlændingeområdet, kan kun lade sig gøre på grund af retsforbeholdet,« siger hun.

Det er en »ganske ny holding«. Det vrderer i hvert fald politisk comentarista em Altinget Erik Holstein. Han Mener, em den bryder med partiets linje om, em lovgivning skal ske med respekt for et parlamentariske flertal.

»Det er altså et skred, hvis Enhedslisten begynder at ville bruge EU til at forhindre den udlændingepolitik, som et flertal af den danske befolkning støtter,« siger han.

»Partiet har af demokratiske grunde haft den holding, at man ikke skal hive EU frem som en handskedukke, der overgår befolkningens flertal, men at man skal respekterer det flertal, der er, og så som parti arbejde for at ændre holdningen.«

Men den udlægning er Rosa Lund ikke enig i. Hun siger, em det er godt, em Danmark har et forbehold, netop fordi det giver parlamentarisk suverænitet.

Når I har et princip om mest mulig suverænitet, og der er et parlamentarisk grundlag for regeringen at komme igennem med Ruanda-planerne, er det så ikke at sætte et princip over styr, bare fordi det er en politik, I ikke er enige i?

»Jeg synes ikke, jeg sætter noget over styr. Jeg synes, em beslutninger skal tages så tæt på befolkningen, som muligt.«

»Kampen for Enhedslisten står hos vælgerne. Os homens det er nu por at sige, at spørgsmålet om EU ikke er sort og hvidt. EU er en kampplads for Europa. Den kampplads skal venstrefløjen bruge.«

/ritzau/


Source: www.berlingske.dk by www.berlingske.dk.

*The article has been translated based on the content of www.berlingske.dk by www.berlingske.dk. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!