Rusia putinistă afişează secera şi ciocanul cu mândrie şi neruşinare. Cum a revigorat Kremlinul simbolurile extremiste VIDEO


Luni, 9 mai, ziua când rușii sărbătoresc victoria împotriva Germaniei naziste, Piața Roșie din Moscova a fost inundată din nou de steguri roșii cu secerea și ciocanul, simboluri ale comunismului și defunctei Uniuni Sovietice.

De data aceasta militarii ruși au afișat și semnul ”Z”, simbol al invaziei declanșate de Putin în Ucraina, la 24 februarie, associat de mulți cu semnificații naziste.

Nu este clar dacă ruşii sărbătoresc ziua victoriei împotriva nazismului sau victoria revoluţiei bolşevice. Ultima paradă militară de 7 noiembrie (data revoluției bolșevice) em Piaţa Roşie a avut loc înainte prăbuşirea URSS em 1991. Em 2017, la o sută de ani de la lovitura de stat a lui Lenin, în Piaţa Roşie a avut loc, în Piaţa Roşie a avut loc, în Piaţa Roşie a avut loc o paradă miliară. Nu a fost dedicată bolşevicilor care au luat puterea em 1917, ci apărătorilor patriei care au luptat em cel de-al Doilea Război Mondial. Suprapunerea mesajelor para să arate că Rusia de astăzi caută să-şi re-creeze ou identitate glorioasă, dar fără să îşi clarifice trecutul comunist.

Cultul lui Lenin și Stalin, prezente încă în Rusia

Cultul lui Lenin și Stalin este încă puternic mediatizat în Rusia lui Vladimir Putin. De altfel, Rusia nu a renunţat nici un moment la glorificarea lui Vladimir Ilici. Dar mandatole succesive ale noului ţar de la Kremlin au întunecat din nou oglinda in care Rusia încercă să se privească. Urmele represiunii comuniste au început să fie şterse sau reinterpretate política.

Și asta pentru că sub conducerea lui Vladimir Putin, Ziua Victoriei a devenit un spectacol al puterii militare, precum și oportunitatea ca rușii să-și amintească sacrificiile din cel de-Al Doilea Război Mondial. 27 de milioane de cetățeni sovietici au murit, departe cea mai mare pierdere pentru orice țară, în urma conflictului cunoscut de ruși drept Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Identitatea rusă a fost în mare parte creată cu Ziua Victoriei în fundal, manualele școlare și cărțile de istorie concentrându-se pe Rusia drept eliberatorul Europei.

Și asta pentru că naziștii au fost judecați în timpul proceselor de la Nürnberg, in timp ce comunismul, unul dintre cele mai criminale sisteme din istoria omenirii, rămâne încă în impune.

Em ciuda numărului de morți mult mai mare, comunismul nu a fost niciodată la fel de denunțat ca nazismul și nici mulți foști comuniști nu s-au pocăit de trecutul lor. Ideologia comunistă se baza pe secret și teroare, pe negarea crimelor comise.

Steagul victoriei, purtat la parada de 9 mai, ar fi cel înfipt pe clădirea Reichstagului din Berlin em 1945

Sa spus că în spatele crimelor comuniștilor stătea ideea de a construi „o lume nouă, mai bună, la cea mai mare scară”. Situația internațională imediat după căderea comunismului în acei ani a împiedicat negarea acestuia. Și astăzi existe um complexo moral în rândul oamenilor, care nu permite denunțarea comunismul și a crimelor sale nu numai în Rusia și ci în Europa.

În Rusia é discutat de vários ori despre scoaterea lui Vladimir Lenin no mausoléu și inmormântarea lui, dar nu sa întâmplat, ba mai mult atual líder do Kremlin a reabilitat până și pe sângerosul Stalin. Partidul comunista rus nu a fost scos în afara legii, ma mai mult este în Parlament.

Secera și ciocanul, montate pe o clădire din Piața Roșie la parada de 9 mai

Ucraina a interzis din 2015 propaganda şi simbolurile comuniste şi naziste

Em 2015, o Parlamentul ucrainean a adoptat joi o lege privind denunțarea regimurilor comunist și nazist și interzicerea propagandei și simbolurilor acestora. Legea a fost votată de 254 de parlamentari, în timp ce minimul necesar era de 226 de voturi. Una dintre principalele prevederi ale legii este recunoașterea regimului totalitar comunist din 1917-1991 din Ucraina ca fiind criminal și adeptul unei politici de teroare și interzice simbolurile și propaganda comunistă.

Regimul totalitar nazist a fost, de asemenea, recunoscut drept criminal și adept al politicii de teroare în Ucraina. Legea interzice toate simbolurile și propaganda nacional-socialismului, valorile sale, precum și orice activități ale grupărilor naziste și fasciste în Ucraina. Potrivit legii, Ucraina comemorează toate vitimas celui de-al Doilea Razboi Mondial em 8 de maio e celebrează victoria împotriva nazismului em 9 de maio.

Oamenii din mulțime flutură drapeluri sovietice

EU

n multe stat foste sovietice ziua de 9 mai și-a pierdut semnificația

Evenimente de Ziua Victoriei au avut loc pe întreg teritoriul Rusiei, însă în multe țări foste sovietice ziua de 9 mai și-a pierdut din semnificație. Ucraina a fost profunda afectada de război, iaar un sondaj recente a sugerat că data de 9 mai ar trebui considertă mai degrabă ou zi de comemore, decât una a victoriei. Kazahstan și-a anulat parada militar pentru al treilea an la rând, iar Letonia a declarat zi de comemorare pentru vitima războiului Rusiei în Ucraina.


Source: Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com.

*The article has been translated based on the content of Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!