Senki ne keresse egyhamar a polcokon az Intel videokártyáit

Bár korábban többször úgy tűnt, hogy már tényleg nem kell sokat várni rájuk, továbbra is bizonytalan, hogy a nagyobb vásárlóközönség mikor juthat hozzá az első, Intel Arc GPU-t tartalmazó videokártyákhoz – lényegében ez derül ki a cég weboldalán megjelent, az Intel illetékes részlegének vezetőjétől származó blogposztból.

Bár az új, diszkrét GPU sorozat belépőszintű tagjai, az Arc 3 sorozatú chipek elméletileg március végén elrajtoltak, a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos kihívások és az ellátási lánc döcögése miatt az arra épülő termékek csak több fokozatban, régiónként külön időpontokban kerülhetnek forgalomba. Ez lefordítva gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Intel új termékeiből egyhamar nem lesz elérhető tömeges kínálat.

Ansible é FinOps online képzésekkel indítjuk a tavaszt!

Május közepén az üzemeltetés automatizálás é um felhős költség optimizálás alapjaiba bevezető képzéseket indítunk.

Ansible é FinOps online képzésekkel indítjuk a tavaszt! Május közepén az üzemeltetés automatizálás é um felhős költség optimizálás alapjaiba bevezető képzéseket indítunk.

Az újonnan részletezett ütemterv szerint az első Arc-kártyák a kínai piacra dolgozó OEM-ek és rendszerépítők számára lesznek elérhetők elsőként, a noteszgépekbe készült variánsokból pedig eddig egyelőre kizárólag az Intellel exkluzív szerződést kötött Samsungnak szállítottak, mely az újdonságokat tartalmazó típusokat kizárólag a honi piacon árulja – ezzel szintén erősen behatárolva az új termékek elérhetőségét.

A blogposzt szerint gőzerővel dolgozik a cég azon, hogy a többi, nagy notebookgyártó kínálatában é um lehető leghamarabb elérhetővé váljanak az Arc GPU-kkal szerelt modellek, ennél több konkrétumot azonban mais sem árult el a cég.

Az alsó-középkategóriába, illetve a középkategóriába pozícionált Arc 5 és 7 sorozatú notebook GPU-kkal ellátott hordozható számítógépek szállítása a tervek szerint a nyár elején, az asztali gépekbe szánt, Arc-alapú videokártyák pedig a legjobb esetben a nyár második felében debütálhatnak, de az eddigi csúszásokat figyelembe véve összességében nem valószínű, hogy régiónkban az ősznél hamarabb elérhetővé válnak a boltok polcain az Intel GPU-kkal ellátott videokártyák.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!