Sg.hu – Minden, mindenhol, mindenkor

Ha valaki valami újra vágyik, annak a Minden, mindenhol, mindenkor lehet a tökéletes választás. Dan Kwan é Daniel Scheinert filmje ugyanis minden, csak nem szokványos. A Marvel behozta a multiverzumokat a filmek világába é um negyedik etapjával és ezt a formulát ülteti át a mindennapi emberek életébe a Minden, mindenhol, mindenkor. Elég erős felvezetésnek tűnhet a mondat, de nem az. Um filme Minden, mindenhol, mindenkor egy olyan, mely biztosan meg fogja osztani a közönséget. Nem lesz olyan, aki amolyan “egynek jó volt” mondattal rendezi majd le a látottakat. Valaki vagy imádja, vagy a földbe tiporja a 139 perces filmt.

A sztori hőse egy megkeseredett, középkorú családanya, aki folyamatosan azzal foglalja le az elméjét, hogy a “Mire vihettem volna?” kérdésen töprengjen. Egy nap azonban nagy változás será Evelyn eletében, mikor a férje, Waymond egy másik “kiadása”, párhuzamos univerzum-beli megfelelője megjelenik és elárulja, hogy a nő a kulcs egy világméretű katasztrófa meggátolásához. De persze a helyzet nem ennyire egyszerű.

Um filme egy tömény őrület! Ezt mindenképpen érdemes az elején kiemelni, hiszen egy családi drámából kiindulva egy sci-fi/akció filmbe oltott komédiát kapunk, ami nem szégyell bollywoodi vagy wu-hszia elemekkel sem feldobni a cselekményét. Aki pedig mindennek a szívét jelenti, az Michelle Yeoh, aki talán elelete allakítását nyújtja Evelyn karakterében – mindegyikben. Hiszen akad itt bőven más Evelyn é, amável um filme a történet közepén nem szégyell merészen játszani.


A rendezőpáros, Dan Kwan és Daniel Scheinert nem spóroltak a tempóval, cseppet sem fogták vissza magukat. A 139 perc egy rövidebb beindulás után nagyon pörög és talán ez az, ami miatt kénytelen voltam 1 pontot levonni a végső értékelésből. A nagy zsúfoltság, a tempó ugyanis egy idő után nagyon fárasztó lesz és néha jó lenne kicsit megpihenve feldolgozni, hogy miért voltak olyan ujjai Evelynnek, vagy mit keres ott a harmadik szem.

Kismilliószor hallottam-olvastam panaszt arra, hogy nincsenek már egyedi filmek a mozikban. Folytatások, bejáratott franchise-ok mellékágai, szuperhősfilmek vagy animációs mesék garmadája várja az egyszeri, valami egyedire váró nézőt a pénztáraknál. Nos, a Minden, mindenhol, mindenkor kapcsán be lehet bizonyitani, hogy ez nem csupán valami üres panaszkodás volt. Itt van ugyanis egy film, ami számos ismerős elemből épít össze egy nagyon egyedit és ereszti rá az őrületét a nézőire.

Azt nem lehet kijelenteni, hogy mindenkinek tetszeni fog a film. Feltehetően sokan csalódottan jönnek majd ki a végén és fizetik be inkább a jegyet Az elveszett városra vagy a Morbiusra. Remélhetőleg azonban a legtöbben elgondolkodnak a filmen (melyet egyébként a Russo-fivérek produtori felügyelete mellett forgattak le) és adnak majd esélyt a bátrabb vállalásnak is. 10/09


Clique em poszterre em nagyobb változathoz
Minden, mindenhol, mindenkor (Tudo em todos os lugares ao mesmo tempo)
szinkronizált, ficção científica americana, 139 perc, 2022
16 even alliak számára nem ajánlott!

Rendező: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Forgatókönyvíró: Dan Kwan, Daniel Scheinert
Produção: Dan Kwan, Mike Larocca, Anthony Russo, Joe Russo, Daniel Scheinert
Operador: Larkin Seiple

Michelle Yeoh (Evelyn Wang)
Ke Huy Quan (Waymond Wang)
Stephanie Hsu (Joy)
Jamie Lee Curtis (Deirdre Beaubeirdra)
James Hong (Gong Gong)
Jenny Slate (Nagyorrú)


Source: SG.hu Hírmagazin – Film by sg.hu.

*The article has been translated based on the content of SG.hu Hírmagazin – Film by sg.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!