Šta sve može da krene naopako pri seksualnom odnosu u troje

Čak i da su uživali trenutno, ljubomora i paranoja da se partneru dopada više treća osoba, dovodi do razorne rasprave.

Josef Fidanovskipsihoseksualni terapeut i savetnik za partnerske odnose

Troje u krevetu radi same činjenice što je broj neparan – nije jednako, obično nekome se više dopada jedna osoba od druge, pa i pažnja ide u istom smeru.

Uzbuđenje se brzo istroši, pa mnogi osećaju krivicu i žaljenje, posebno ako su bili nagovoreni, stid ili se osećaju jeftino. Takođe, osećaj da ste izdani i da je poverenje nestelo. Često osobe izjavljuju: “Ne mogu iz glave da izbacim slike” ili “Bojim se da će se gledati bez mene.”

Ako vaš parceiro želi da ponovi to, a vi ne – osećate se ugroženo.

Ako kojim slučajem i dalje želite da istražujete u tom smeru, imajte u vidu sledeće!

Oni partneri koji nisu dugo zajedno i nemaju problem sa ljubomorom, nađu dobar materijal za buduće fantazije, ali ne žure s tim da ponovo ponove to iskustvo.

Potrebno je da sebi postavite nekoliko pitanja: Osećam li se prijatno u seksu u troje? Da li mi je prijatno što će moj partner imati seks sa nekom drugom osobom? Ako niste potpuno sigurni, ne ulazite u to.

Zatim, razgledajte svoje motivo. Da li pokušavate da zadržite nekoga s time što se slažete? Da li se osećate prisiljeni na to? Onda nemojte to da radite.

Ako ste rešili da začinite svoj seksualni život sa drugim ljudima, da li bi vam bilo bolje da se složite na otvorenu vezu? Ne morete zajedno da imate seks em nekom novom osobom.

Ali to ne znači da morate svaku fantaziju da isprobate u praksi, a to se najviše odnosi na one koju su “problematične”. Umesto da idete u pravcu realizacije “trojke”, pokušajte da otvorite tu priču sa partnerom. U početku vam može biti neprijatno, ali ima li bolji način za povećanje intimnosti, nego deljenje unutrašnjih želja, strahova i fantazija sa vašim partnerom.


Source: Sito&Rešeto by www.sitoireseto.com.

*The article has been translated based on the content of Sito&Rešeto by www.sitoireseto.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!