Studija slučaja Motor Yacht Lotus

Stuija slučaja motorne jahte Lotus

Luksuzna jahta Lotus ima jedan jedini cilj – a to je da pruži maksimalnu udobnost svojim gostima tokom putovanja. Jahta od 45 metara opremljena je za smeštaj 12 putnika i devet članova posade i uključuje savremeno dizajnirani eksterijer s interijerom koji potpisuje Zeff Design. Osim toga, brod ima i sadržaje kao što su gurmanska kuhinja, prostrani đakuzi i teretana na palubi za sunčanje. Jahta je dostupna za najam po ceni de 125.000,00 EUR nedeljno.

Izazovi pred GFI Software i Zebra Systems

Osim očekivanih zahteva koji se postavljaju pred moderne jahte, treba razmišljati io modernim potrebama ljudi koji će na njima boraviti. Para uključuje potrebu za sigurnim pristupom internetu dok ste na moru. Iz tog razloga jahta je opremljena GFI UTM Kerio Control rešenjem, koje osigurava besprekoran rad svih ostalih delova sistema i osiguran siguran pristup internetu članovima posade i gostima. GFI Kerio Control je firewall na central je tačka koja povezuje i omogućuje sigurnu komunikaciju em svim podsistemima broda.

Drugi izazov za jahtu – dobijanje tehničke podrške gde god se nalazili. S obzirom na mobilnu prirodu broda, kvalitetna distribucija i široka partnerska mreža od vitalnog su značaja za pružanje pomoći kupcima s tehničkim problemima kada im je potrebna.

Tokom krstarenja Lotus se našao daleko od svoje početne tačke, bio je usidren u Hrvatskoj, u blizini Trogira. Daleko od GFI partnera koji je osmislio rešenje, klijent/kapetan je zatražio pomoć od proizvođača opreme GFI Software na distribuidora regional, Zebra Systems.

Uključujući lokalnog partnera i zamenski uređaj, Zebra Systems je učinio sve da zadrži poverenje korisnika u kvalitet opreme i garantuje maksimalno vreme rada čak i daleko od kuće. Dodatna logistička ograničenja zbog pandemije koronavirusa nisu uticala na dogovoreni nivo podrške.

Kapetan jahte Lotus je gospodin Rejnald Neron, iskusni svetski navigator australijskog porekla s više od dvadeset godina iskustva u upravljanju brodovima dužim od 35 metara.

„Naš tehnološki partner uz čiju smo pomoć uspostavili sistem više ne posluje. Zato smo se za pomoć obratili direktno proizvođaču GFI Software em regionalnom predstavniku Zebra Systems. U takvoj situaciji, u stranoj zemlji, brinuli smo kako ćemo oporaviti sistem koji je od velike važnosti za svako uspešno putovanje. Reakcija GFI Software-a, kao in njegovog distribuidores e parceiros u Adriatic regiji – kompanije Zebra Systems – dobija svaku našu preporuku. Bili su efikasni, brzi i pouzdani. Nakon nekoliko poziva i e-poruka, znali smo da rešavanje problema ide u pravom smeru. Uspostavili smo kontakt s lokalnim partnerom i sistem je popravljen najbrže moguće. Gospodin Igor Velijević (hYperSEC, Times Computers doo) é o parceiro da GFI Software é Zagreba koji ele mesta obnovio no GFI Kerio Control sistem i omogućio rad svim ostalim sistemima. Samouveren is mnogo iskustva, gospodin Velijević je oporavio naš sistem i savetovao nas kako da izbegnemo moguće probleme i kašnjenja u komunikaciji u budućnosti,“ rekao je Rejnald Neron, kapetan jahte Lotus, i dodao: „Kvalitet podrške koju. U našem slučaju, od početka do kraja imali smo pomoć koja je bila prilagođena našim potrebama. Pristup podršci uvek je važno uzeti u obzir pri izboru rešenja, a za GFI Software možemo reći da smo vrlo zadovoljni kvalitetom podrške i pristupom prema korisnicima u Adriatic regiji.”Source: Personal magazin by www.personalmag.rs.

*The article has been translated based on the content of Personal magazin by www.personalmag.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!