Szépészeti kérdés – sérült felnik javítása tanácsadó – Auto-Motor

Néha a csúnyább az olcsóbban javítható. Ronda horzsolások a küllőkön, de csak a lakkréteget húzták meg. Foto: Dombóvári Mihály

Nem egy különleges alkalom, ha megsérül egy könnyűfém felni. Elég, ha egy párhuzamos parkolás során a szegélykövek egyike eláll a sortól, már karcolódhat é um keréktárcsa pereme. A korszerű könnyűfém felnik felületi bevonatrendszerének sérülékenysége lényegében azonos az autó fényezett lemezfelületeinek érzékenységével. S gyakorta a helyreállítása é hasonló munkafolyamatokat igényel. Um felniken látható felületi sérülések komolyabb szerkezeti hibákról é vallhatnak. Nem mindegy, hogy egy peremsérülés a fent említett egyszerű parkolási hiba eredménye, vagy egy nagyobb sebességű kátyúba ugratás járulékos nyoma. Ezért a sérült felniket érdemes megvizsgáltatni autószerelő, vagy gumis szakemberrel is, aki egyszerű módszerekkel ellenőrizheti, hogy deformálódott-e a keréktárcsa.

Um kitüremkedett anyag é lecsiszolható, és ezt kell tenni, ha gittelték a hiányt

Um deformált felni hatása vezetés közben é érezhető, hasonlóképp, hortelã a kiegyensúlyozatlan (vagy elfékezett) gumiabroncs, rázni fog az autó. Ez a kormányzott keréken lévő felni hibájánál jobban érezhető, a hátsó keréktárcsák hibái tovább sunnyoghatnak. A sérülés mértéke meghatározza a javítási megoldásokat é. A legjobb esetben csak felületi sérülések alakulnak ki, lényegében a bevonatrendszer hibájaként. Ez nemcsún csún, hanem a megindulhat a korrózi és a bevonatsaknélólása. A csak felületi hiba, amelynek a mélysége nem hatolt át a bevonatrendszeren, csiszolással, polírozással javítható. Akár úgy é, hogy a gumiabroncsot sem kell leszerelni a keréktárcsáról.

Alattomos kis peremsérülések, hiányzó anyaggal és nehezen helyreállítható bicolor felületkezeléssel

Amikor a járdázás fémet is vitt, már bonyolultabb a helyzet. Ekkor érdemes ellenőriztetni a felni szerkezeti állapotát é. A javításhoz mindenképp le kell szerelni a gumiabroncsot. A javítók a hibát síkba hozzák és akkor dönthetnek a megoldásról. Kisebb „fémhiányok”, amelyeknek nincs hatása a felni funkciójára, klasszikus fényezői módszerrel é pótolhatók, gitteléssel. Betartva a bevonatrendszerek felépítésére vonatkozó szabályokat, szép eredménnyel javítható a felni. A gondot az jelenti, ha a keréktárcsa felületkezelése speciális. Nehezebb felújítani a „bicolor”, tehát több színből álló felniket, még inkább, ha az egyik színhatást a fém polírozásával érték el. A polírozás már csak a felületkezelés jellegéből adódóan é nehezen lakkozható, speciális anyagok használatát igényli. Sokan nem é vállalják el a felújítását emiatt.

Felnifújásra kialakított mini fényezőfülke. A felniken a küllők hátoldalába, vagy az agyrészen szokták jelölni a típust, ami kiindulás a felújítóknak, ha hegeszteni kell

Amikor kitört egy darab a felniperemből, a felújítás során megoldás lehet a felhordó hegesztés. Ekkor anyagot visznek fel az „eltűnt” helyére hegesztési technológiával. Ez már egy drágább beavatkozás, valamint nem minden könnyűfém ötvözet engedi, akár a hegeszthetőség, akár a hőterhelés miatt, amely megváltoztathatja az anyag szerkezetét (kilágyulhat). Így könnyen előfordulhat, hogy egy könnyűfém keréktárcsa javíthatatlannak nyilvánul. A felhegesztést követően a fölös anyagot forgácsolással tüntetik el, majd következhet a fényezéstechnikai felületvédelem, mint az egyszerű felületi karcok felújítása során.

Um leszerelt felni belső oldalát é ellenőrizni kell. A belső perem hajlamosabb az ovalitásra, hiszen nem támasztják a küllők

Source: Autó-Motor by www.automotor.hu.

*The article has been translated based on the content of Autó-Motor by www.automotor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!