TESTE em Barseloni: Toyota Aygo X

Novi Toyota Aygo X je i dalje najmanji model u gami, ali je postao vrlo trendi zahvaljujući krosover i lajfstajl karakteru. Uz sve to, dobar deo mehanike deli sa aktuelnim Yarisom i Yarisom Cross

Barselona, ​​Espanha

Od našeg specijalnog izveštača,

Aleksandar Bursać

Postoje momenti kada se auto jednostavno ne kupuje na metar. Zapravo, postoje, ali ne sa ciljem da se dobije što veći auto za što manje para, već da se dobije što više unutrašnjeg prostora u što kompaktnijim spoljašnjim dimenzijama.

Basto je suština automobila A segmenta, koji su namenjeni gradskoj vožnji. Nije to samo prevoz od tačke A do tačke B, već umeju da pruže dosta radosti i zadovoljstva.

Upravo takav primer je Toyota Aygo, koja je godinama unazad bila prepoznata kao izuzetno pouzdan auto, lagan za vožnju i parkiranje i vrlo jeftin za održavanje.

Teste o Toyota Aygo X

Dok su prve dve generacije bile razvijene u saradnji no PSA grupacijom, treća je potpuno nezavisan, čisto Tojotin proizvod. Eu to ne bilo kakav…

Novi Aygo je dobio sufiks X. Sada je to krosover, sa većim odstojanjem od tla i višom pozicijom sedenja, koja omogućava bolju preglednost. Para je posebno važno u gradu, kada gledate da se uglavite na tesna parking mesta pored kojih vozači drugih automobila tužno prolaze.

Teste o Toyota Aygo X

Sa 55 višom pozicijom sedenja lakše vidite stubiće, žardinjere i druge prepreke. Osim toga, problema nisu ni visoki ivičnjaci, jer Aygo X ima jedanaest milimetara više odstojanje od tla u odnosu na prethodnika.

Sve ovo je evidenteno već na prvi pogled, prilikom prvog susreta sa automobilom u hotelskoj garaži u Barseloni. Na poziv Tojote Srbija, dobili smo ekskluzivnu priliku da među prvim novinarima u Evropi u ovom gradu provozamo Aygo X.

Teste o Toyota Aygo X

Dočekali su nas automobili u čili crvenoj i boji đumbira. Boje su deo Tojotine strategije povezivanja sa prirodom, pa su za najmanji model u gami određene još boje kleke (plava) i kardamona (zelena sa narandžastim detaljima).

Za novinare su pripremljene dve varijante, em manuelnim i CVT menjačem. Druga je napakovana do maksimuma za potrebe prezentacije, pa može da se pohvali mekim pokretnim krovom, koji vožnju pretvara u pravo uživanje.

Teste o Toyota Aygo X

Inače, karakteristično je to što su karoserije dvobojne, sa crnim delovima i velikim točkovima kojima se još više ističe krosover karakter.

Primetili smo i pomalo neobičnu dimenziju guma. Standard su „sedamnaestice“, dok su na test primercima „osamnaestice“ dimenzija 175/60 ​​R18.

Za početak teste vožnje putevima oko Barselone biramo verziju em manuelnim menjačem. Stavljamo stvari u prtljažnik za koji je u startu očigledno da je prostraniji nego ranije.

Teste o Toyota Aygo X

Ima čak 60 litara veću zapreminu, pa je sa svojih 231 litrom praktično na nivou nekadašnjih modela B segmenta.

Istina, tajna zapremine je u visini prtljažnog prostora a ne toliko u dužini, tako da kabinski koferi staju vertikalno. Sedište je deljivo u odnosu 50:50, pa i na taj način lako možete da organizujete prostor.

Tojota je donekle zadržala koncept jednostavnosti time što su u vratima ostale površine koje nisu tapacirane.

Teste o Toyota Aygo X

Na čili crvenom automobilu je posebno simpatično što su gornje površine vrata u boji karoserije, pogotovo što su lajsne i detalji na komandnoj tabli, ali i štep sedišta, u istoj nijansi.

U odnosu na prethodnika, Aygo X ima ozbiljniju tablu, sa velikim displejem multimedije dijagonale devet inča. Tojota nam je pripremila navega em Android Auto i Apple Car Play povezivanjem.

Teste o Toyota Aygo X

Time je ostvarena prilična ušteda za vlasnika a može i da bira aplikaciju za navođenje po želji. Você não pode deixar de usar o Apple Car Play.

Naravno, tu je bežično punjenje u polici u kojoj nije tesno ni za najveće telefone. Automatska „klima“ em jednom zonom je takođe bitna za komfor, dok posebno moramo da pohvalimo ergonomiju koja je skoro na nivou „jarisa“.

Teste o Toyota Aygo X

Sedišta su relativno kratka a nožne komande blizu, što je i očekivano za auto A segmenta. Dopalo nam se što je zadržana kombinacija analogno-digitalnih instrumenata.

Osim velikog brzinomera tu je sada i veliki displej na kome se takođe mogu očitati podaci o brzini, trenutnom ograničenju i ostale informacije sa putnog kompjutera.

Teste o Toyota Aygo X

Pod haubom je trocilindarski atmosferski benzinac zapremine 998 kubika. Em je jedina opcija što se tiče motorizacije i moramo da priznamo da nas je obradovala činjenica da uopšte ima SUS motor, što je sve veća retkost u klasi.

Teste o Toyota Aygo X

Isporučuje 72 konjske snage. Za tečnu gradsku vožnju više nego dovoljno. Lako ubrzava čak i sa troje odraslih putnika, koliko nas je bilo u automobilu.

Pri svemu tome, ekonometar je sugerisao ranu promenu brzina, što je dovelo i do vrlo niske potrošnje, manje od šest litara. Vibracije su umerene, kao i zvučna izolacija koja je vrlo pristojna za ovaj segment čak i pri velikim putnim brzinama.

Teste o Toyota Aygo X

Na magistralnim putevima već treba malo strpljenja prilikom preticanja, ali daleko od toga da je auto spor. Ovde potrošnja pada na manje od pet litara, što je prava stvar za sve one koji bi da uštede na gorivu.

Pri svemu tome, ima duge prenosne odnose menjača, pa je i pet brzina sasvim dovoljno za štedljivu vožnju.

U vožnji je izuzetno stabilan za mali auto, kako na pravcu gde nisu potrebne sitne korekcije upravljačem, tako iu krivinama, kojih je bilo na pretek.

Teste o Toyota Aygo X

Toyota je namerno planirala brdovite predele oko Barselone i da bi pokazala da je po ponašanju sličan Yarisu i Yarisu Cross, pré svega zbog činjenice da njima deli tek izmenjenu plataforma „GA-B“.

Na kraju krajeva, konstruisan je specijalno za evropsko tržište, u razvojnom odeljenju Tojote u Briselu.

Teste o Toyota Aygo X

Uz atraktivne boje, platneni krov, premijum JBL ozvučenje i najnoviju tehnologiju koja uključuje i maksimalnu bezbednost, Toyota Aygo X je svojim krosover karakterom postao lajfstajl auto.

Sigurni smo da ćemo ga viđati na domaćim ulicama u većem broju, što zbog atraktivnog izgleda i proverene tehnologije, što zbog (za današnje uslove) povoljne cene, koja počinje od 14.990 evra sa prilično bogatom opremom koja uključuje i sve najvažnije bezbednosne sisteme.

Teste o Toyota Aygo X

Maksimalna opuštenost

Posle pauze za kafu, menjamo auto. Ovaj colocou sedamo u Aygo X boje đumbira, koji je opremljen CVT menjačem i platnenim krovom. Naravno, mogućnost uživanja u prolećnom suncu tokom vožnje nas je u potpunosti razmazila, pa se pitamo zašto bi iko kupio auto bez ove opcije

Istina, cena može da predstavlja prepreku. Potrebno je dodati 900 evra, što i nije tako mnogo ako se uzme u obzir da je na struju, da može da se zaustavi u nekoliko položaja i da otprilike toliko košta doplata za staklene krovove na drugim automobilima.

Teste o Toyota Aygo X

Doplata za CVT menjač je 1100 evra i može da se poruči uz bilo koji od ukupno pet paketa opreme. Programiran je tako da ne diže previše obtaje. Prilikom uobičajenih ubrzanja obrtomer nije pokazivao više od 2500 obtaja, što je prilično tiho na trocilindarskom motoru.

U vožnji se ponaša skoro kao klasičan automatik zbog toga što ima predefinisane stepene prenosa. Ima čak i komande na volanu za manuelnu promenu brzina, koja može da se obavi i preko ručice menjača u položaju ulevo.

Teste o Toyota Aygo X

Počela prodaja u Srbiji

Novi Toyota Aygo X uveliko može da se poruči u našoj zemlji. Oprema je izuzetno bogata, čak iu osnovnom paketu opreme. Tojota nije štedela na bezbednosnim sistemima; čak i osnovna verzija ima adaptivni tempomat, kao i sistem za automatsko kočenje sa prepoznavanjem pešaka i biciklista, uključujući i situacije u raskrsnici.

Câmera iza unutrašnjeg retrovizora obezbeđuje automatsku korekciju volana da slučajno ne pređete u drugu traku, prepoznavanje saobraćajnih znakova, ali i automatsku aktivaciju dugih svetala.

Teste o Toyota Aygo X

Za svaku pohvalu je to što i osnovna verzija ima kameru za vožnju unazad. Istina, kod nje je nešto manji displej – dijagonale sedam umesto osam i devot inča koliko je kod boljih paketa, ali zato ima DAB prijemnik, kožu na volanu, senzor za svetla, kontrolu pritiska u gumama… Ovako opremljen Aygo X košta 14.990 -om.

Teste o Toyota Aygo X

Ko želi više, na raspolaganju su još četiri paketa opreme, kao i dosta dodataka, među kojima je i premijum JBL ozvučenje snage 300 vati sa sabvuferom u prtljažniku. Naravno, tu su i brojne mogućnosti personalizacije, što Aygo X zaista čini lajfstajl automobilom.

Teste o Toyota Aygo X

Toyota Aygo X

Zapremina (ccm) 998

Snaga (kW/KS) 53/72 KS pri 6000 o/min

Marcas o. momento (Nm) 93 pri 4400 o/min

Menjač manuelni 5 stepeni e CVT

Dimensão D/Š/V (mm) 3700/1740/1525

Međuos. rastojanje (mm) 2430

Prtljažnik (l) 231/829

Rezervoar (l) 35

Massa (kg) 940-1015

Pneumáticos 175/65 R17 e 175/60 ​​R18

Marcas Brasil (km/h) 158 (151 za CVT)

Ubrzanje 0-100 km/h(s) 14,9 (14,8 za CVT)

WLTP prosečna potrošnja (l/100 km) 4,7-5,0 (4,9-5,2 za CVT)

WLTP emite CO2 (g/km) 107-114 (110/117 za CVT)

Teste o Toyota Aygo X


Source: Auto magazin by www.magazinauto.com.

*The article has been translated based on the content of Auto magazin by www.magazinauto.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!