Teste | Huawei Watch GT Runner -älykello – Ilahduttavalla akkukestolla varustettu kello erityisesti juoksijaa miellyttämään

Huawei täydensi keväällä kellovalikoimaansa erityisesti juoksijoille suunnatulla Assista GT Runner -älykellolla. Mitään todella mullistavaa uutuus ei tarjoa, mutta tarkoitukseensa eli lenkkikäyttöön kello sopi pääosin oikein mainiosti.

Huawei Assista GT Runner -kello on saatavilla vain yhdessä koossa, ja mallilla on hintaa 279 euroa. Se onkin lähisukua esimerkiksi valmistajan Assista GT 3 -mallille, joka em ”älyominaisuuksilla varustettu urheilukello”. Mallistossa on myös edelleen Watch 3 (399 €) ja Watch 3 Pro (449 €), jotka ovat puolestaan ​​”urheiluominaisuuksilla varustettuja älykelloja”.

Tarjontaa Huaweilla em siis usa um Mallin Verran. Novo teste de Huawei Watch GT Runner – alykellon valteiksi erityisesti tarkan reaaliaikaisen sykemittauksen, mutta myös tekoälyavusteinen juoksuvalmentajan – näihin kellon nimikin luonnollisesti viittaa.

LUE MYÖS: Testi Huawei Watch GT 3 -älykello – Loistavalla akkukestolla varustettu vaihtoehto liikkujan tarpeisiin

Laitteen myyntipakkaukseen kuuluvat kellon lisäksi kiinteällä johdolla varustettu latausasema, takuusta ja laitteesta lisätietoja kertova vihko.

1,43-tuumaisen näytön tarkkuus em 466 x 466 pikseliä. AMOLED-näytöille tyypilliseen tapaan Watch GT Runnerin näytön musta on mustaa ja myös maksimikirkkaus on riittävä, jotta näytöstä saa selvää kesäisessä auringonpaisteessa. 326 pikseliin tuumalle yltävä näytön tarkkuus on riittävä, ja kuva piirtyy tarkkana.

Rungon ulkomitat ovat 46,4 x 46,4 x 11 milímetros. Juoksukellossa käytetään polymeerikuitukoteloa, mikä mahdollistaa sen keveyden. Kellon paino ilman ranneketta onkin vão 38,5 gramas. Painon säästökuuri heijastuu myös kellon kruunupainikkeeseen, joka on valmisettu titaaniseoksesta. Kehyksen koristeena em kuitenkin keraamisia elementtejä. Aivan samalle hienostuneisuuden tasolle tämä malli ei yllä, kuin Huawein mallistossa vaikkapa Pro-versiot pääsevät.

Vaikka kello em periaatteessa kohtuullisen isokokoinen, istuu se omaan, kohtuullisen kapeaan ranteeseeni erittäin mukavasti. Tätä avittavat niin keveys kuin yllättävänkin mukavilta tuntuvat materiaalit. Silikoniranneke em erittäin joustava, mikä sekin auttaa käyttömukavuudessa. Leveähkö rei’itys auttaa hieman hengittävyydessä, mutta hikilenkin jälkeen ranneke on varmasti märkä, ja se on syytä vähintään pyyhkäistä puhtaaksi.

Itselleni rannekkeen säädettävyyskin osoittautui passeliksi, ja usein sitä tulikin säädettyä yhden reiän verran yleis- ja lenkkikäytön välillä. Mikäli rannekkeen haluaa vaihtaa, se onnistuu helposti. Alkuperäinen em pikakiinnitteinen, ja kelloon sopivat tavalliset 22 milimetrin rannekkeet.

Huawei Watch GT Runner Tukee Bluetooth 5.2:n lisäksi NFC:tä (vain Android). Kello em vesitiivis 5ATM-luokituksen mukaisesti, eli sen kanssa voi lähteä myös uimaan. Älykellosta löytyy myös kaiutin ja mikrofoni. Niiden avulla em mahdollisuus hoitaa myös puhelut kellon kautta, mutta vão mikäli se on yhdistettynä älypuhelimeen.

Akkukestoa kellolle lupaillaan jopa 14 päivää. Kovin kauas ei siitä jääty edes käytännössä. Noin kuukauden testijakson aikana latausväliksi tuli aika tarkallaan kymmenen päivää. Akkua ei päästetty aivan tyhjäksi, ja kullekin jaksolle osui useita noin tunnin GPS-paikannusta hyödyntäviä pätkiä. Mikäli akku pääsee loppumaan, latautuu akku täyteen noin 1,5 tunnissa. Lataus onnistuu puhelimen käänteisellä langattomalla latauksella, varustukseen kuuluvaa lataustelakkaa ei ole pakko kuljettaa mukana.

Huawei Watch GT Runnerin olennaisiin ominaisuuksiin kuuluu TruSeen 5+ -anturi yhdistettynä Suomessa kehitettyyn TruSport-algoritmiin.

Testijaksolla Assista GT Runnerin optinen sykeanturi osoittautui miellyttävän tarkaksi. Juoksukäyttöön tarkoitetun verrokkikelloon nähden tulokset olivat linjassa, ja Huawei onnistui reagoimaan sykkeen muutoksiin sitä nopeammin, erityisesti sykkeen kohotessa. Tätä voi pitää hyvänä suorituksena, vaikkei se vielä erilliselle sykevyölle pärjäisikään.

Älykello yhdistetään puhelimeen Huawei Health -sovelluksen kautta. Teste a versão mais recente do Android-puhelimiin, muitos dos meus Apple iOS -käyttöjärjestelmälle em tuki. Androidilla yhteyden muodostaminen onnistui ensimmäisellä yrityksellä, mutta käyttöönottoa toa se, tätä varten käytetty Huawei Health -sovellus tulee dados Play Storen sijaan AppGallerysta. Myös harjoituksien sykekäyrät, veren happipitoisuus ja esimerkiksi unen laadusta kertovat luvut, löytyvät kellon lisäksi sovelluksesta.

Kokonaisuutena Huawei Health -kumppanisovellus on edelleen hieman kankea käyttää. Sen toiminnot jakaantuvat lisäsivuihin ja alavalikoihin. Hyvänä puolena voi nähdä sen, että yksittäisten harjoitusten tietojen lukeminen historiasta on kohtuullisen helppoa. Harmillisesti dataa, tai esimerkiksi GPS:n muodostamaa GPX-tiedostoa ei voi viedä kolmannen osapuolen sovelluksiin kuten Stravaan. Tietoja on nykyään mahdollista saada siirrettyä myös eri harjoitussovelluksiin, mutta tähän tarkoitukseen tarvitaan oma kolmannen osapuolen sovelluksensa.

Huawei Watch GT Runnerissa é compatível com o HarmonyOS 2.1 -käyttöjärjestelmää. Siinä oletusasetuksilla sovellukset on listana, joka on nopea selata joko ruudulta pyyhkäisemällä, tai kellon ylemmästä painikkeesta jo toimii myös pyöritettävänä kruununa. Lista em nopea selattava, mutta myös oletuksena pitkähkö.

Kruunun käyttö on kuitenkin hieman hämäävää, sillä rullaamisen jälkeen sen painaminen palauttaa kellon näkyviin. Valinnat pitää tehdä näytön kautta. Käyttöliittymän animaatioissa ole näkyvissä hidastelua tai muitakaan ongelmia.

Esiasennettuina sovelluksina Huawei Watch GT 3:sta löytyvät muun muassa taskulamppu, hälytys, sekuntikello, sää, ajastin, kompassi, barometri sekä Petal-kartat. Älykeloon on mahdollista asentaa lisäsovelluksia Saúde-sovelluksen kautta Huawein puhelimen tai Android-puhelimen kautta. Lisäsovelluksien tarjonta on kuitenkin heikkoa, mikäli sitä vertaa esimerkiksi Applen älykellojen tai WearOS-kellojen sovellustarjontaan. Yhteensä sovelluksia oli nimittäin tarjolla vão juuri ja juuri yli 30 kappaletta.

Ilmoitukset saapuivat Assista GT Runner -kelloon pääosin ajallaan. Toiminnallisuus em kuitenkin hyvin rajallista, sillä esimerkiksi sähköpostiviesteistä pystyy kellotaululta lukemaan pelkät otsikot, eikä esimerkiksi WhatsApp-viesteihin vastaaminen suoraan kellosta ole mahdollista.

Älykello tukee lukuisia useita erilaisia ​​urheilutiloja ja tuettuja lajeja ovat juoksun lisäksi esimerkiksi uinti, pyöräily, hiihto sekä crosstraining. Tällä kertaa käyttö keskittyi juoksuun ja kävelyyn, jotka ovatkin tämän laitteen ykköslajeja.

Juoksutilassa kello osaa puolestaan ​​arvioida käyttäjän etenemää matkaa ja vauhtia myös askelten perusteella, jolloin matkan mittaus pysyy tarkkana, vaikka GPS-signaali katkeaisi välillä. Você osin kello tuotti kuitenkin ehkä sen suurimman kelloon: GPS-signaalin nopea lukittuminen vaatii käytännössä jatkuvaa yhteyttä kelloon, jotta laitteella on tarkka tieto satelliittien sijainnissa.

Vaikka kello olisi jatkuvassa käytössä, niin siitä huolimatta kävi useamman kerran niin, etä kello olisi suoritusta aloitettaessa halunnut vielä yhdistää itsensä puhelimeen viimeisen sijaintitiedon päivittämiseksi. Itselläni ei puhelin lenkillä kulje mukana, joten GPS-signaalin löytyminen saattoi kestää minuuteista jopa lähes varttiin. Pahimmillaan tutun reitin mitta heitti tällaisessa tapauksessa jopa sadoilla metreillä, mikä ei niinkään haittaa tavallista kuntourheilijaa, mutta tavoitteellisemmassa treenissä tämä romahduttaa vertailukelpoisuuden.

GPS-vastaanottoa em tässä mallissa optimoitu hyödyntämällä esimerkiksi rannekkeen kiinnityskohtaa antennina. Signaalin löydyttyä kello tuntukin käytössä tarkalta, mutta lukittumisen nopeutta ei voinut pitää erityisen ilahduttavalta.

Juoksua aloittelevat ilahtuvat kattavasta valikoimasta juoksukursseja. 13 vaihtoehdosta löytyy tarjontaa niin helposta perusversiosta aina haastavaan tempojuoksuun. Ja omia ohjelmiakin voi luoda. Teste aikana ei valitettavasti ehditty suorittaa määrätietoisesti yhtään näistä, mutta harjoitteet tuntuivat loogisilta ja tavoitteen mukaisilta.

Juoksun aikana kellon näyttö on kiitettävän informatiivinen, yhdellä silmäyksellä selviää niin käytetty aika, syketaso, juostu matka kuin sen hetken vauhti. Juoksun aikana tulee myös ilmoituksia esimerkiksi siitä, milloin kuntotaso em ylläpidetty tai milloin se em noussut. Erityisesti jälkimmäinen on hyvä kannuste jatkaa vielä vähän pidemmälle, ellei käynnissä ole jokin harjoitteluohjelman mukainen lenkki. Kello laskee myös juoksukykyindeksin ja kertoo selkeän keston palautumisajalle lenkin jälkeen.

Näiltä osin kelloa voi todellakin pitää juoksijan hyvänä kaverina.

Myös unen laadun seuranta vaikutti mittaavan lepoa pääosin kohtuullisen tarkasti. Hyvänä puolena Assista GT Runnerin akkukesto on niin hyvä, ettei laitetta tarvitse ladata joka yö, jolloin ominaisuuden käyttäminen on helppoa.

Kokonaisuudessaan Assista GT Runner em siis oikein käyttömukava älykello erityisesti kuntojuoksijalle. Sen ehdottoman hyviin puoliin kuuluvat kiitettävä akkukesto, tarkka sykeseuranta ja keveyden mukanaan tuoma käytön mukavuus.

Käyttökokemusta nakertavat muutamat asiat, kuten kolmannen osapuolien sovelluksien kehno tarjonta sekä se, ettei kuinka kerättyä liikuntadataa voi ilman lisäsovelluksia siirtää kolmannen osapuolen sovelluksiin.

Jos kaipaa enemmän ja monipuolisempia älyominaisuuksia, katse pitää suunnata esimerkiksi Samsung Galaxy Watch 4:n edullisimpiin malleihin. Silkkaa juoksemista varten löytyy sentado taas tarjontaa esimerkiksi Garminin Forerunner-mallistosta. Mikäli kuitenkin haluaa kevyen, kohtuuhintaisen ja hyvällä akkukestolla varustetun hillityissä kuorissa, on Huawei GT Runner toimiva vaihtoehto.

Hyvaä

 • Mukava kädessä
 • Toimiva juoksuopastus
 • Akkukesto
 • Hillitty olemus
 • Näytön tarkkuus

Huonoa

 • Huawei Health -sovelluksen kankeus ja latausrajoitteet
 • Sovellusvalikoiman rajallisuus

Tekniset vinculado ao Huawei Watch GT Runner

 • Preço: 279 €
 • Ulkomitat, paino: 46,4 x 46,4 x 11 milímetros, 38,5 gramas (ilman ranneketta). Leves Rannekkeen 22 milímetros
 • Tamanho: 1,43” (AMOLED, 466 x 466 pixels)
 • Muisti: 4 Gt tallennustila
 • Akku: 451 mAh (polimero de lítio)
 • Sykkeenmittaus: optinen sykesensori
 • Veden- ja iskunkestävyys: 5ATM (jopa 50 metriin asti)
 • Lataus: Magneettinen latausalusta, Qi-standardi

Source: Muropaketti.com by muropaketti.com.

*The article has been translated based on the content of Muropaketti.com by muropaketti.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!