Teste | NZXT Lift -pelihiiri – Uuden valmistajan erinomainen pelinavaus

Oheislaitemarkkinoille saatiin jälleen uusi peluri, kun NZXT loikkasi mukaan kilpailuun. Kokeilimme tuoreeltaan miltä NZXT Lift-pelihiiri tutuu käytössä.

NZXT em tunettu aiemmin koteloistaan ​​sekä jäähdytysratkaisuistaan. Se on kuitenkin vuosien kuluessa laajentanut tarjontaansa muun muassa emolevyihin. Oheislaitteita voinee pitää seuraavana luonnollisena askeleena. Testatun Lift-pelihiiren perusteella startti em varsin mallikas.

NZXT julkaisi Elevador-pelihiiren ja samaan perheeseen kuuluvan Function-pelinäppäimistön maaliskuussa. Pelihiiren yhdeksi erikoisuudeksi voitaneen laskea se, että siitä on saatavilla runaasti eri värivaihtoehtoja. Hiiren pääväreinä on joko musta tai valkoinen, johon saa yhdistettyä sinisen, vaalean sinisen, violetin, punaisen tai keltaisen. Nämä jälkimäiset värit löytyvät hiiren kylkinäppäimistä, rullasta, kaapelista sekä hiiren etuosasta ja pohjasta. Harmillisesti pääväriltään valkoista hiirtä ei saa kauttaaltaan valkoisena, vaan kustomoitavien värien kohdat ovat mustia. Kauttaaltaan musta hiiri em kuitenkin valittavissa.

Kirjoitushetkellä Liftin katuhinta osuu 65 euros luokkaan, eli se asettuu hieman edullisempaan hintapisteeseen. Siitä huolimatta samasta hintaluokasta löytyy vartenotettavia kilpailijoita. Vem com SteelSeries em Aerox 3, Razerin Viper 8KHz, Asuksen ROG Chakram Core e Logitech G703 Lightspeed.

Muotoilultaan hiiri on symmetrinen, mutta vasemmalle kyljelle sijoitetut kylkinäppäimet tekevät siitä sopivan pääasiassa oikeakätisille. Päänäppäinten lisäksi hiirestä löytyy neljä ohjelmoitavaa näppäintä. Kylkinäppäinten lisäksi ohjelmoitavissa ovat selkäpuoelta löytyvä näppäin sekä rullan painallus.

Hiiren ulkomitat ovat 126,8 x 67,23 x 38,35 milímetros. Painoa hiirelle em kertynyt 67 grammaa, joka asettaa sen ultrakevyiden hiirten sarjaan. USB-kaapeli em kiinteästi kiinnitettynä hiireen. Punotun kaapelin pituus em kaksi metriä. Myyntipakkauksessa ei ole mitään ylimääräistä.

Ulkoisilta puitteiltaan hiiri onkin varsin hillitty. Mustat kylkinäppäimet sekä selkäpuolen musta rulla ja pikkunäppäin hyttävät hyvältä ja erottuvat muusta. Led-valaistus ei kirjaimellisesti pääse loistamaan varsinkaan mustalla, kankaisella, hiirimatolla. Hiiri olisi ollut silmää miellyttävä ilman led-valaistustakin.

Muotoilussa Lift onnistuu sangen mainiosti. Hiirestä saa hyvän otteen ja näppäinten sijoittelussa ei ole moitteen sijaa. Peukalo yltää molemmille kylkinäppäimille hienosti ja näppäinten väliin on jätetty selvä rako, joka erottuu selvästi peukalon alla.

Päänäppäimissä klikkauksesta lähtevä ääni on hyvin maltillinen. Sama hiljainen käyttöääni pätee myöskin kylkinäppäimissä. Ei sijaa moitteille. Rulla on niin ikään hiljainen, mutta sen tuntovaste erottuu selvästi pyörittäessä. Muissa näppäimissä tuntovaste on samaan tapaan selkeä ja helposti tunnistettava.

Langallisuudestaan ​​huolimatta hiiren käyttö tuntui miltei samalta kuin langattoman hiiren käyttö, sillä taipuisa ja kevyt kaapeli ei häirinnyt käyttöä missään vaiheessa. Hiiren käyttö oli kaikin puolin miellyttävää.

Konepellin alta löytyy PixArtin PMW3389-anturi, joka kykenee parhaillaan 16 000 DPI:n tarkkuuteen. Hiiren päivitysnopeuden saa nostettua korkeimmillaan tuhanteen hertsiin, joka tarkoittaa yhden millisekunnin vasteaikaa. Päänäppäimissä käytetään Omronin mekaanisia kytkimiä, joille lupaillaan 20 miljoonan klikkauksen käyttöikää.

RGB-led-valaistusta ei ole unohdettu. Led-valaistus em sijoitettu hiiren etuosaan, mutta pohjan puolelle. Täten valaistus valaisee lähinnä alustaa, missä hiirtä käytetään. Hiiren sekä valaistuksen hallinnointi tapahtuu NZXT:n CAM-hallintaohjelmalla.

Hiiren testijaksoon kuului runsaasti työpöytäkäyttöä, mutta myös pelikäyttöä. Teste todas as versões de Destiny 2-, Insurgency: Sandstorm-, Soundfall-, Battlefield 4- e Battlefield 5-pelit.

MouseTester-ohjelmassa kellotetut testitulokset olivat odotetusti linjassa hiiren yleisen suoriutumisen kanssa.

Hiiren hallinnointiin käytetään CAM-hallintaohjelmaa, joka palvelee käyttäjää laajemminkin. Alunperin ohjelma palveli monitorointi- ja hallinnointityökaluna, mutta vuosien kuluessa siihen on lisätty lisää toiminnallisuuksia. Viimeisimpänä omat osionsa hiirelle ja näppäimistölle.

Päänäkymänä toimiva PC Monitoring -osio on nimensä mukaisesti seurantanäkymä, joka kertoo prosessorin ja näytönohjaimen kellotaajuudet ja lämpötilat. Lisäksi se kertoo keskusmuistin käytön, massamuistien käytetyn ja vapaan tilan sekä verkon kuormituksen. Especificações do sistema -osio listaa kokoonpanossa käytettävät komponentit. Jogos-osioon kerrytetään lokia siitä, mitä pelejä em pelannut. Jostain syystä ohjelma osi tulkita pelatuksi ainoastaan ​​Battlefield 4 -pelisession. Osion hyödyllisyys ei aivan avautunut nykymuodossaan.

Overclocking-osiossa em mahdollisuus ylikellotaa näytönohjaimen grafiikkapiiriä ja muisteja. Näkymässä ei kuitenkaan ole omaa säädintä näytönohjainten tuulettimille, joten erillinen kellotustyökalu on suotavampi ratkaisu.

Lightning-, Cooling-, Power- ja Keyboard-osiot ovat käytössä, mikäli kokoonapanosta löytyy esimerkiksi NZXT:n valmistama kotelo, virtalähde ja näppäimistö. Tässä tapauksessa nuo osiot jäivät turhaksi, sillä ainoa NZXT:n tuote oli hiiri.

Mouse-osiissa päästään viimein asiaan. Ensimmäisenä näkymässä tarjolla em hiiren valaistuksen säädöt. Käyttäjän on mahdollista määrittää hiireen jatkuvasti rullaava valaistustoiminto ja sen lisäksi reaktiivinen valaistus, joka reagoi näppäinten painalluksiin. Molemmat toiminnot voi olla päällä samanaikaisesti tai vain toinen.

Jatkuvaan valaistukseen tarjolla em yhdeksän valaistustilaa. Valittavissa em Solid Color, Solid Gradien, Color Shift, Color Pulse, Covering Marquee, Wave, Bass, Level e Sync. Kolme viimeisintä reagoivat koneen toistamaan ääneen. Ääneen reagoivia toimintoja ei voi luonnehtia erityisen toimivaksi rajallisesta led-valaistuksesta johtuen.

Painalluksiin reagoivissa valaistustiloissa tarjolla em kolme vaihtoehtoa, jotka ovat Ripple, Line ja Fade. Luonnollisesti valaistustoiminnon värikin em määritettävissä haluamakseen.

Valaistuksen säätövaraa em poikkeuksellisen runaasti. Ainoa harmitus tuleekin siitä, että hienot efektit jäävät pimentoon ledien sijoittelun vuoksi.

Alaspäin rullatessa seuraavana säätökohteena em sensorin herkkyys. Säätö tapahtuu 100 DPI:n tarkkuudella. Hiiren muistiin pystyy määrittämään enimmillään neljä eri DPI-asetusta, jos tarkkuutta on tarve vaihtaa lennosta. Eri tarkkuuksille pystyy määrittämään oman värikoodinsa.

Anturin asetusten jälkeen tarjolla em asetukset päivitysnopeudelle ja nostokorkeudelle. Päivitysnopeuden pystyy halutessaan laskemaan 500 hertsiin, mutta syytä tähän em äkkiseltään vaikea keksiä. Nostokorkeus määrittää sen, missä korkeudessa sensori lakkaa rekisteröimästä hiiren liikettä. Vaikka yhden milimetrin ero tuntuu olemattomalta, silti eron saattoi huomata käsivaralta testattuna. Korkeammalla nostokorkeudella kursori tekee selkeästi suuremman liikkeen kuin pienemmällä asetuksella.

Tarjolla em myöskin mahdollisuus makrojen käyttöön. Käyttäjä voi tuoda aiemmin luotuja makroja tai luoda kokonaan uusia käytettäväksi.

Näppäinten ohjelmointi on tarjolla näkymässä aivan alimmaisena. Näppäinten vaihtoehtoisen toiminnon saa valittua alasvetovalikon kautta.

Päällimmäinen tunne CAM:n käyttökokemuksesta on positiivinen. Hiiren kaikkien toimintojen hallinnointi yhden näkymän kautta on miellyttävä. Positiivista on myös se, että tarjolla olevat säädöt ovat merkityksellisiä. Lähinnä harmittamaan jäi se, että monipuoliset valaistussäädöt jäävät taustarooliin, koska valaistus on niin rajallinen.

Suurempi harmitus on kuitenkin siinä, että hallintaohjelman mukana tulee huomattavan paljon ylimääräistä kilkettä. Monitorointi- ja ylikellotusominaisuudet ovat ehkä tervetulleita, jos niitä varten ei ole ladannut omia ohjelmiaan. Jogos-osiota em vaikea pitää millään mittarilla hyödyllisenä. Jos tarjolla olisi ollut ainoastaan ​​hiiren hallintanäkymä, niin hallintaohjelmaa olisi voinut ylistää varauksettomasti. Nyt mukana on ylimääräistä tauhkaa syömässä resursseja ilman mitään käytännön hyötyä.

NZXT:n ensimmäiseksi pelihiireksi Lift on suorastaan ​​erinomainen. Muotoilunsa puolesta se on miellyttävä käyttää eikä siinä ilmennyt testijakson aikana mitään moitittavaa. Ainoa hento kritiikki hiiren ulkoisista avuista tulee led-valaistuksen sijoittelusta. Ledien ollessa hiiren pohjassa monipuoliset valaistusefektit jäävät piiloon.

Ainoaksi oikeaksi kritiikin kohteeksi jääkin hallintaohjelma, joka sisältää monille täysin tarpeettomia ominaisuuksia. Samaan aikaan hiiren asetusten hallintanäkymä em suorastaan ​​esimerkillinen. Kaikkien asetusten säätö yhden näkymän kautta on harvinaista herkkua tätä nykyä.

Hiirtä voi suositella kaikille, jotka kaipaavat kevyttä hiirtä, ja jonka hinta ei kohoa liian korkeaksi. Nykyisellä hinnallaan Elevador em varsin houkutteleva tapaus.

Hyvaä

  • Muotoilu
  • Luotettava toiminta
  • Hallintaohjelmassa hiiren hallintanäkymä

Huonoa

  • Hallintaohjelman ylimääräiset toiminnot
  • Led-valaistuksen hyödyntämätön potentiaali

Tärkeimmät tekniset tieot NZXT Lift

  • Nota: 64,90
  • Mitat, dor: 126,8 x 67,23 x 38,35 mm, 67 gramas
  • Anturi: Pixart PMW3389
  • DPI: 100 – 16 000

Source: Muropaketti.com by muropaketti.com.

*The article has been translated based on the content of Muropaketti.com by muropaketti.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!