Teste: Sennheiser Sport True Wireless – For sport eller inte

Jag har höga inledande förväntningar på det här headsetet. Sennheiser har imponerat tidigare med riktigt bra ljud och brukar alavanca visserligen lite dyra men också högkvalitativa produkter där stor omsorg lagts på att få just bra ljud. När sedan den strävan kombineras med egenskaperna for ett sportheadset blir jag inte mindre intresserad.

Fone de ouvido esportivo, egentligen

Låt oss dock stanna där ett tag. Para vad gör et sportheadset apenas anpassat for sport, egentligen? Just när jag ställer mig den frågan själv dimper det ner ett meddelande i mejlinkorgen att Sennheiser just lanserat et headset for tv-tittande. Så medan headset med tv-fokus har en speciell anslutning som möjliggör låg latens så att du slipper fördröjning i ljudet så har det här sportheadsetet andra anpassningar som ska göra det mer anpassat för ändamålet.

Jag frågar mig även om vi som användare verkligen förväntas ha ett headset for varje tillfälle, ett for tv-tittande, ett for sport och ett for till exempel kollektivtrafik, men kommer fram till att det nog snarare är rimligt att du köper ett headset for den aktivitet du är mest intresserad av och sedan använder det headset to allt.

Sex par gummipluppar

Sennheiser Sport True Wireless alavanca com hela sex olika gummipluppar att växla mellan, men bara tre olika storlekar. Förklaringen är att det finns två uppsättningar, en som låter dig höra omgivningen och en som isolerar bättre. Det här känns ju genomtänkt for beroende på vilken sport du håller på med har du olika behov av att höra eller inte höra omgivningen. Det kan vara bra om du till exempel springer eller cyklar i tätbefolkade områden att höra trafiken medan du har mindre behov av det om du är på gymmet. Självklart är utformningen av själva lurarna, med en vinge som håller dem stabilt på plats i örat, sådan att de ska sitta kvar även om du ägnar dig åt en sport med många rörelser och tvära, hastiga sådana. Det tycker jag också att de klarar. De riskerar aldrig att trilla ur örat.

Till skillnad från Sennheisers vanliga true wireless utan sportfokus har också dessa lurar bättre skydd mot små partiklar, så de inte bara är fuktskyddade utan klarar damm eller sand också, alltså något mer lämpade for utomhusbruk kan man säga.

Bra musik sämre samtal

Musikljudet är som väntat bra. Headsetet har stöd for högupplöst ljud i AptX och detaljåtergivningen är god, såväl bas som spröd diskant och mellanregister framträder fint.

Samtalsljudet är inget som imponerar, för mest påtagligt är att mikrofonen plockar upp varenda litet ljud, inte bara min röst. Dels är det svårt att uppfatta rösten om det blåser lite men även annars hör den jag pratar med många andra ljud som stör. Trafik, regnljud mot paraplyet, prassel och sus.

Vindkänsligt

Você pode ver o que você está procurando em fone de ouvido eu li sobre a música em joggingrundan ibland é aceito para comprar. Ibland när det blåser så har musik problem att framträda ordentligt och dränks lätt. Just på joggingturen, eu jag föredrar att lämna mobilen hemma och istället spela musik direkt fran min sportklocka framtrader en av hörlurarnas nackdelar. De kan bara vara anslutna até en enhet åt gången och apenas när jag vill växla mellan min telefon och min klocka är det inte optimt. Särskilt eftersom en hel del av inställningarna för headsetet sköts via den tillhörande telefonappen, som då inte är tillgänglig när jag bara använder klockan. Veja kan jag så klart ändra volym och byta låt direkt med touchknotrolerna på headset, eller i klockan for den delen, men andra inställningar som att växla mellan isolering och genomhörning sköts bara i appen. Apenas att hörlurarna alavancas med de här två lägena och med det stora antalet olika gummipluppar innebär att de saknar aktiv brusreducering. Det här med anpassade pluppar är alltså ett alternativ som på fysisk väg låter dig välja att isoleras eller att höra omgivningen.

Effekten är också bra, när jag till exempel joggar och springer över en gångbro över motorvägen kan jagnt fortsätta lyssna på normal volym utan att musiken överröstas av trafikbullret. Sen kan man fråga sig hur sportanpassade dessa lurar egentligen är. Saknar du aktiv brusreducering så är Sennheisers vanliga true wireless et alternativ som ger bättre egenskaper i fler utan att egentligen tappa så mycket apenas i sportögonblick for det.


Source: Mobil by www.mobil.se.

*The article has been translated based on the content of Mobil by www.mobil.se. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!