Teste: Suunto 9 Peak Titanium – toppmodell med något for alla


Suunto 9 Peak är den finka klocktillverkarens toppmodell där de petat i det mesta av den teknik de har att erbjuda (förutom att det inte går att lyssna på offlinemusik, då får du vända dig till Suunto 7). Designen är omgjord sedan den föregående modellen, den har blivit smidigare och tunnare. Desde cerca de 15 mm tjock até runt 10 mm trotes att teknikinnehållet ökat. Det här gör klockan smidig och enkel att bära dygnet runt.

Det som är nytt i Peakvarianten av Suunto 9 är en ganska radda med saker, där de flesta av de mjukvarurelaterade uppgraderingarna kom även until föregångaren i en uppdatering. De huvudsakliga nyheterna är até o exemplo em ny pulsmätarsensor, em ny sensor for mätning av syrenivåerna i blodet, vanliga 22mm armband, snabbare laddning (runt en timme till fullt battery), baromeriskt höjdmätare och funktionen Snap to Route (mer om den senare). Detta alltså förutom den nya designen.

Projeto Smidig

Den nya designen är sannolikt välkommen para som vill bära sin klocka även até vardags och inte bara sob träningspassen. Blank, tunn och ganska snygg kan man väl kanske kortfatta beskriva den som. Något som dock stör mig är känslan i de tre knapparna. Det är ett högt klickljud när man trycker in dem vilket gör att det känns lite plastigt och billigt. Jag hade hellre sett knappar med en känsla som liknar den i den billigare Suunto 5 Peak.

Batteritiden är ungefär 7 dagar med dygnetruntkontroll av puls och alavancans av mobilnotifieringar. Om du kan svara direkt från klockan beror på beror på viIken telefon du använder, det återkommer vi till. I träningsläget kan du antingen köra 25 timmar med den bästa mätningen (pulsmätning och täta gps-uppdateringar) eller upp until 170 timmar med den “sämsta” (ingen pulsmätning och betydligt glesare gps-uppdateringar). De uppgivna bateria har under testt stämt bra överens med det jag upplevt.

Bra gränssnitt

Suunto-klockorna har et enkelt och tydligt gränssnitt som inte blivit mer komplicerat i den nya 9 Peak. Det är lätt att scrolla i menyer, det mesta går att göra både via pekskärmen och via knapparna förutom gå bakåt som kräver en svepning åt höger. Pekskärm fungerar även med handskar på, vilket är ett stort plus.

Skärmen har bra synlighet men systemet är ibland lite långsamt, som när man ska gå em i menyn for att styra mediauppspelningen. Skärmen kan låsas medan man tränar. Då fungerar inte knapparna eller pekskärmen. Annars går den bara ner i ett läge där pekfunktionen stängs av när man inte pilar på den på en stund. Man aktiverar pekskärmen igen genom att trycka på en av knapparna.

Förutom att styra musiken som spelas på phonen klockan är kopplad med kan du även svara på meddelanden med förprogrammerade svar (om du har Android), men inte svara på samtal.

Som träningsredskap

Suunto 9 Peak är ett bra verktyg for den som vill mäta sin träning och sitt friluftsliv. Sob testperioden har jag bara reagerat på en mätning som inte stämde riktigt, nämligen höjdmätningen. När man använder barometrisk höjdmätning, som finns i 9 Peak, mais man kalibrera den regelbundet, det vill säga berätta for den på vilken höjd man befinner sig så att den sedan kan registrera förändringar i lufttrycket och uppskatta förändringen i höjdringen i höjdringen i höjdringen i höjrycket och uppskatta förändringen. Suunto har en funktion for detta så att det sker automatiskt med hjälp av GPS:en, en funktion jag inte hade aktiverad när jag fick min felmätning. Generellt är en barometrisk höjdmätare exaktare och arbetar snabbare än GPS-baserad, men kräver att den är korrekt kalibread.

Em qualquer função, você pode usar a função Snap to Route. O fungerar é GPS-spåret listas de longa duração e bana oavsett om den tycker att man avvikit något på grund av felmätning. Klockan använder också den förutbestämda rutten para navegação och berättar hur du ska svänga. Den förutbestämda banan ritas upp i appen och laddas sedan över till klockan.

Det finns en mängd olika träningsprofiler och du kan även skapa egna, då i appen. Vill du ha ytterligare data från dina pass kan du aktivera SuuntoPlus, det är som olika appar som samlar och presentrar mer specifik data kring din träning. Tyvärr måste du aktivera dem innan varje pass och du kan bara ha en i taget igång.

Anexar

Som nämnts tidigare i texten finns det en app som du kan ladda ner for att få mer information kring de mätningar som din klocka gör.. Både vad gäller sammanfattningar av din träning, men också vad gäller din sömn, återhämtning, förbränning. Via appen kan du även justera saker i din klocka. Det är lätt att koppla ihop de båda enheterna och informationen i appen är tydlig och enkel att hitta. Du kan dessutom koppla ihop din Suunto-app med andra appar som Strava eller liknande om du hellre vill logga din träning där. Det finns en uppsjö av så kallade partnertjänster som du kan koppla samman Suuntoappen med.

Sammanfattning

Det du får för att du betalar mer än för 5 Peak är till exempel en större skärm med pekfunktion, mätning av syrenivån i blodet, bättre drumitid och barometrisk höjdmätare. Det går inte att komma ifrån att Suunto har skapat en riktigt bra klocka for den som är ute efter en värstingklocka som kan hjälpa dig mäta din träning och hjälpa dig under until friluftsliv. Konkurrenter crânio até o exemplo de uma vara Garmin Fenix ​​6 ou Polar Vantage V2, você pode ler o que quer que seja lido em träning medan 9 Peak delar sitt fokus mellan träning och friluftsliv.


Source: Mobil by www.mobil.se.

*The article has been translated based on the content of Mobil by www.mobil.se. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!