TOP 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice în România

Românii cumpără din ce în ce mai multe autoturisme 100% electrice. Creșterea este de 487% pentru autoturisme noi electrice e de 159% pentru autoturisme noi plug-in hybrid.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelele diesel pierd cotă de piață na România em timp ce autoturismele eco câștigă cotă de piață. Autoturismele “electrificate“, respectivo cele electrice (100% și hibride plugin), precum și cele full hybrid (care dispun şi de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), ajung să dețină, după patru luni din 2022, o cotă de piață de 19,7%, care depăşeşte cu 4,4% cotă deţinută de motoarele diesel.

Ca și în anul 2021, când, deși sa înregistrat o scădere achizițiilor de autoturisme în general, cele “verzi” au performat, în anul 2022, achizițiile din această categorie s-au dublat (+131,1%) comparativ cu perioada similară um anului trecut.

TOP 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice în România

Dacia Spring – 1.458 unidades

Dacia Spring este modelul elétrico cel mai căutat pe piața din România. Em primele 4 luni, au fost înmatriculate în țară aproape 1.500 de unități, reprezentând în medie 375 de mașini lunar.

Tesla Model 3 – 235 unidades

Modelul elétrico americano Tesla Model 3 este pe locul 2 em România pe piața de mașini electrice cu 235 de unități înmatriculate în primele 4 luni, reprezentând in medie 60 of mașini lunar.

Masinile Tesla

Hyundai Kona – 171 unidades

Pe locul 3 pe piața de mașini electrice este modelul Hyundai Kona cu 171 de unități înregistrate în primele 4 luni, reprezentând în medie 42 de mașini lunar.

buge elétrico suv

Renault Zoe – 106 unidades

Renault Zoe este pe locul 4 cu 106 mașini electrice înmatriculate în primele 4 luni. Media a fost de 25 de mașini înregistrate în fiecare lună.

Volkswagen e-UP! – 95 ​​unidades

Pe locul 5 pe piața de mașini electrice din România este modelul germanilor de la VW, e-Up! cu 95 de unități, encontrar înmatriculate lunar în medie 23 de mașini.

Înmatriculările de autoturisme sunt în creștere la patru luni 2022 (+36,0%) faţă de 2021, depășind pragul de 37.000 de mașini noi.

Sursa: APIA


Source: Promotor by www.promotor.ro.

*The article has been translated based on the content of Promotor by www.promotor.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!