Trebuie educați și susținuți antreprenorii din România, în special când eșuează

Cătălin Meşter, CEO Voxa, são o relație bună cu eșecul. Situațiile grele sunt cele care te ajută să creşti, să înveţi, să descoperi perspective noi. Momentele limită au fost cele care i-au dat impuls pe drumul lui spre antreprenoriat. Cătălin a folosit eșecul cap pe o trambulină și blocajele ca pe o oportunitate de schimbare. A creat chiar o mișcare care se numește I Love Failure și care are focusul pe schimbarea relației cu eșecul în lume.

De altfel, Cătălin se implícita doar în proiectele care rezonează cu sistemul lui de valori, altfel nu ar avea determinar să le ducă unde trebuie. Așa a creat și Voxao aplicativo prin intermediul căreia utilizatorii au access la audiobookuri & e-bookuri: din dorința de a face ceva importante și nou pe piața de carte din România.

“Provocările au fost foarte multe, ne doream să ieșim pe piață într-un timp relativ scurt, cu o aplicativo de calitate the standardul Audible sau Scribd. De la lansarea oficială, pe 5 Noiembrie, am văzut o explozie de oameni care folosesc aplicația și am subestimat sincer cat de mare era nevoia de o astfel de aplicație în România”, povestește Cătălin.

A lansat Voxa în pandemie, după un an de muncă nonstop. Reacția pieței a demonst că publicul din România era pregătit pentru audiobook-uri.

Cu 18 ani experiență în antreprenoriat & design, Cătălin a învățat că cel mai importante, în orice business, e să fii om bun și să lași orgoliile deoparte. În opinia lui, un antreprenor bun este în primul rând un om bun, care poate inspira comunitatea și o poate ajuta să se dezvolte, să fie mai puternică.

Dentro série cadrul Poder criativosusținută de BT, Cătălin povestește despre nevoia de a schimba percepția românilor față de eșec, despre putere, proocările antreprenoriatului și cat de importantă este echipa în creșterea unei afaceri, din orice domeniu.

Cele mai interesante capitole spre antreprenoriat

Sincer, momentele când ești jos de tot, când ai eșuat flagrant au contat foarte mult pentru ajunge aici, le-am folosit cap pe o trambulină. Cititul a ajutat enorm la schimbarea dialogului estagiário când vine vorba de mine sau de business și nu în ultimul rând family, mentorii și ecosistemul de antreprenoriat.

Hmm, unul foarte foarte importante a fost când eram în Timișoara și lucrurile nu mergeau deloc, eram într-un blocaj din toate punctele de vedere și am decis să plec la drum și să fac o schimbare majoră, deși nu aveam bani. Am aruncat toate lucrurile care nu intrau într-o geantă (așa am devenit și minimalist), aveam multe lucruri acumulate, dar nici astăzi nu știu ce am aruncat 🙂 Nu aveam laptop pe atunci. Aveam 28 ani și am scos placa de bază din carcasă să încapă în geantă și porneam totul cu o șurubelniță.

Nu am avut o destinație și am ales Brașov, direcția mea fiind Vama Veche.

Un alt moment importante a fost când am aterizat în Vama Veche la 30 ani și stăteam într-un cort. Am ajuns acolo de 1 Mai și am stat până pe 15 Septembrie și spre mirarea mea a fost una dintre cele mai faine și interesante perioade din viața mea, deși nu aveam niciun leu și tecnicamente sem-teto.

Cu ce ​​misiune ai pornô Voxa

În primul rând eu mă implic în ultimul timp doar în proiecte care relaționează cu sistemul meu de valori, altfel nu cred că aș avea perseverența necesară să le duc unde trebuie.

Povestea Voxa este una interesantă, tocmai eșuasem cu o aplicație care implica cărțile, se numea Bookups unde lumea crea întâlniri fizice ad-hoc să discute despre cărți, în presă a fost numit “tinder cu cărți”. Apoi a venit pandemia și tot ce implica evenimente a picat. Printr-o întâmplare m-am întâlnit cu Dan Vidrascu, CEO Litera și ex-CEO elefant.ro și mi-a arătat acestate oportunitate, în România nefiind nici o aplicație serioasă pentru audiobooks în limba română. Era a oportunidade să facem ceva foarte importante pentru piaśa de carte din România. Com a experiência de produção de tecnologia e experiência do usuário, a experiência de publicação, sou pornô la drum, sou creat Storis care apoi a fost rebranduit Voxa.

Provocari de început

Provocările au fost foarte multe, ne doream să ieșim pe piață într-un timp relativ scurt (câteva luni) cu o aplicativo de calitate la standardul Audible sau Scribd. Lipsa de bani a fost o problemă, dar am reușit să atragem investitori chiar de la primele prototipuri funcționale și asta a ajutat enorm. O altă problemă a fost scepticismul editor mari din România la audiobook-uri, încă se produc audiobooks într-un ritm foarte lent. De la lansarea oficială, pe 5 Noiembrie, sou văzut o explozie de oameni care folosesc aplicația și am subestimat sincer cat de mare era nevoia de o astfel de aplicație în România.

Objetivo pentru 2022

Planurile și obiectivele sunt să creștem cât mai mult cu o extindere în Moldova, o experiență îmbunătățită constant a consumului de cărți digitale și atragerea unui catalog cât mai mare și divers.

Aplicația este pregătită de expansiune regională când este cazul și suntem pregătiți cu conținutul. Legat de conținut, sou observat că rezumatele de cărți au luat amploare.

Pe primul loc este îmbunătățirea experienței de ascultare și calitatea audiobook-urilor.

Satisfacții. Momento grele

Cea mai mare satisfaz uma fost lansarea cu succes a aplicației Voxa după aproape un an de lucru nonstop și adopția ei în piață. Momente grele sunt în fiecare zi, eu sou o relație foarte bună cu eșecul, sou creat chiar o mișcare care se numește I Love Failure care are focusul pe schimbarea relației cu eșecul în lume.

Într-o zi normală într-un startup nu ies foarte multe lucruri și dacă ai noroc ies unele, dacă nu ai o relație bună cu eșecul riști să fii într-un mood negativ toată ziua și acest lucru se transmit la lumea din jur și în toate interacțiunile pe care le ai.

Ce te motivoza

Proiectele pe care le aleg trebuie să rezoneze cu mine, cu valorile mele, la fel și oamenii cu care lucrez. Încerc să atrag oameni faini cu energie pozitivă și orgolii mici. Antreprenoriatul într-o formă sau alta a fost cu mine de mic, am văzut ce libertate poate să ofere mai ales la unul ca mine, mai rebel așa.

Rutina care funcționează

Trezirea în timpul săptămânii este la 06:00 pentru a avea timp de mine și pentru a face deep work până începe programul normal cu call-uri și probleme. Este importante pentru mine exercițiul fizic, meditația și scrierea gândurilor de dimineață într-un caiet. O altă rutină importantă este închiderea zilei – să nu lași pe cat posibil problemele să îți acapareze timpul liber seara.

Timp liber

În etapa de creare de produs, sincer, am lucrat nonstop. Trebuie să jonglezi o mie de lucruri, să gestionezi echipa și ești doar din investiție sau resurse proprii și acest lucru pune o presiune mai mare pe tine. Știu că timpul liber vine odată cu stabilizarea proceselor și definirea mai exactă a pozițiilor, dar poți să îți și iei concediu mai ales, dacă calitatea deciziilor se deteriorează.

Este importante să respecți și life-work balance a echipei și să nu stresezi lumea în afara programului sau pe telefonul pessoal doar în situații critice.

Provocari de antreprenor

Provocările sunt multe, em especial de escalar Voxa. Se você sofre com o evoluez mai mult ca lider, estou observando as motivações de produtos oamenii sunt, ou seja, o nível total alt dacă au ownership, daca sunt apreciați și respectați, trebuie să simtă că ești de parta lor.

Médio antreprenorial na România

Este o schimbare majoră, antreprenorii sunt din ce în ce mai educați în business prin tot felul de programe foarte frumoase de accelerare, investitori din ce în ce mai mulți și diversificați (angeli, crowdfunding, vc).

Loc de îmbunătățire este tot timpul, un lucru care a lipsit în ultimul an au fost evenimentele de socializare fizice unde te connectzi cu alți antreprenori, mentori și investitori.

Lecții din antreprenoriat

“Fii un om bun” și încearcă să empatizezi cu cei cu care colaborezi să simtă că ești de partea lor.

Învață să dai feedback: este important să menționezi și ce merge bine 🙂

Fii umil indiferente de poziţia pe care o ai, lasă ego la uşă.

Ce înseamnă pentru tine putere

Când vine vorba de produse digitale (și nu numai) puterea este tot timpul în mâna consumatorului, a omului de rând a cărui nevoie ou rezolvi, să nu uiți acest lucru și eșți OK. Nu este despre tine, este despre ei.

Cum putem da putere României

Trebuie educați și susținuți antreprenorii din România, în special când eșuează. Trebuie să schimbăm mindsetul despre eșec încă din școală. #ilovefailure

Putrea de uma criação. Puterea de a merge mai departe. Puterea de a te ridica, de a găsi resurse noi, de a depăși limite. Putreia de uma inovação. Puterea e de multe feluri, dar în centru are ceva comun: acel motor care transformă lucrurile, energia care le face posibile. em série Poder criativorealizată în parteneriat cu BT, vorbim cu acei oamenii care, prin business-urile create, inspirația și determinarea lor, dau putere celorlalți, comunităților din jur și, împreună, dau putere României.

Poveștile celor care dau putere și încredere României.


Source: IQads by www.iqads.ro.

*The article has been translated based on the content of IQads by www.iqads.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!