TREŠNJE: Prirodni lek sa drveta i eliksir lepote – sprečavaju nastanak bora i celulita

Iako zvuči neverovatno, ovo voće je „prirodni lek sa drveta“, jer sadrži veliku količinu vitamina C, cinka, folnu kiselinu, kalcijum, gvožđe i biljne pigmente, takozvane antocijanidine koji su najvredniji sastojak.

Sezona trešanja je u punom jeku. Po mišljenju bečkog zdravstvenog stručnjaka Hademara Bankhofera, trešnje su „prirodni lek sa drveta” i pomažu između ostalog kod problema em reumom i gihtom.

Trešnje sadrže veliku količinu vitamina C i cinka, koji su veoma važni za otpornost organizma, zatim folnu kiselinu za zdravo srce i krvotok, kalcijum za kosti i gvožđe za krv. Međutim, najvredniji su biljni pigmenti, takozvani antocijanidini koji se nalaze u trešnjama.

Oni jačaju vezivno tkivo, te sprečavaju nastanak bora tako što uništavaju štetne enzime koji kožu čine starom i naboranom.

Pročitajte i ovo: Uzimate li cink? Evo zašto bi obavezno trebalo!

Trešnje, takođe, mogu da spreče nastanak celulita, a američkom univerzitetu u Vermontu dokazano je da su antocijanidini dobri i protiv upale mišića i grčeva u listovima nogu.

Delotvorno dejstvo antocijanidina kod problema em reumom i gihtom, otkrio je 1950. Godine u Teksasu nemački lekar Ludvig Blau. Em je, naime, sam bolovao od gihta, imao jake bolova od kojih povremeno čak nije mogao ni sam da se kreće, već samo pomoću invalidskih kolica.

Pročitajte i ovo: KAMILICA, najstariji lek narodne medicina: Blag i nežan način da zaštitimo svoje zdravlje

Jednom prilikom je primetio da su njegovi bolovi nakon dve šake trešanja bili manji.

Pokrenuo je studiju sa pacijentima koji su patili od reume i gihta i od tada je dokazano da trešnje smanjuju nivo mokraćne kiseline i leče upale.

Pročitajte i ovo: JASMIN, anđeoska energija: Balansira emocije i hormônio u svim stanjima

Prema rečima bečkog stručnjaka Bankhofera, protiv reume i gihta efikasnije su tamne trešnje, jer sadrže više pigmenta.

Pomoću svojih zaštitnih kiselina i voćnog šećera trešnje podstiču rad želuca, creva i pankreasa i samim tim podstiču i varenje.

Pročitajte i ovo: Boli vas glava?! Možda su krivi hormoni!

Osim toga, trešnje izbacuju vodu iz organizma i na taj način rasterećuju srce i krvotok i aktiviraju jetru i bubrege.

Antibakterijske sustance u trešnjama sprečavaju stvaranje zubnih naslaga i mogu da spreče nastanak karijesa i probleme sa desnima poput parodontoze.


Source: Sito&Rešeto by www.sitoireseto.com.

*The article has been translated based on the content of Sito&Rešeto by www.sitoireseto.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!