Új értékelési rendszerrel csitítja a dolgozókat a Google

Aki a Google-nél dolgozik, az az élet császára – nem elég, hogy jól fizetik, de olyan helyen dolgozik, ahol csocsóasztal várja az irodában, konditerem a pincében és napozóterasz az épület tetején. A lazulós, jól fizetett, fontos munka imázsa éveken át segítette a céget a toborzásban, de az ott dolgozók és a menedzsment viszonya jórészt a kompenzációs csomagokkal kapcsolatos eltérő nézetek révén rosszabb mint valaha.

A belső felmérések alapján egyre elégedetlenebbek a Google alkalmazottai a munkájukért cserébe kapott kompenzációs csomaggal kapcsolatban, amire a menedzsment az értékelési rendszer átdolgozásával reagált a napokban – irja um CNBC. A lap birtokába jutott információk szerint az új értékelési rendszerben a felettesek véleménye többet nyom majd a latba, emellett a bérfejlesztés során eleve kedvezőbb képletekkel kalkulál a GRAD-nak nevezett rendszer, ami összességében a fizetések emelkedéséhez vezet majd a legtöbb Google-alkalmazottnál.

Ansible é FinOps online képzésekkel indítjuk a tavaszt!

Május közepén az üzemeltetés automatizálás é um felhős költség optimizálás alapjaiba bevezető képzéseket indítunk.

Ansible é FinOps online képzésekkel indítjuk a tavaszt! Május közepén az üzemeltetés automatizálás é um felhős költség optimizálás alapjaiba bevezető képzéseket indítunk.

A munkavállalók számára kedvező változásoknak éppen itt van az idejük, az alkalmazottak körében kitöltött legutóbbi éves elégedettségi felmérés során ennek a területnek az értékelése abszolút mélypontra zuhant, így a munkavállalók az értékelési rendszer mellett többek közt a cégen belüli fejlődési, előrejutási lehetőségeket, pontosabban azok hiányát is kritizálták.

Csak olaj volt a tűzre, amikor tavaly év végén a cégvezetés közölte az alkalmazottakkal, hogy pusztán az elszálló infláció miatt senkinek nem jár 2021-ben automatikus bérfejlesztés a cégnél, még akkor sem, ha a Google egyébként az inflációt közvetetten kiváltó koronavírus-világjárvány egyik legnagyobb haszonélvezőjének számított.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!