Ultimul segmento al podului de la Brăila este montat. Cum arată acum construcţia uriaşă peste Dunăre. Situação de bateria de acesso FOTO VIDEO


Marti, 28 de junho de 2022, às 13h50

908 citiri

Muncitorii angajați la construirea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila muncesc la ridicarea ultimului segment of tăblier metalic.

Fotografias realizadas em 27-28 iunie arată că la podul peste Dunăre se lucrează intens pentru montarea ultimului tăblier metalic al secțiunii hobanate.

Au fost, no total, 86 de segmente, fiecare cu o grutate de 250 de tone, care compun baza pentru viitoarea structură rutieră.

După montarea tăblierelor “vin sudurile finale, asfaltul și finisajele. Și, bineînțeles, tensionarea cablurilor și testele”, arată specialiștii Pro Infrastructura.

Antreprenorii WeBuild-IHI Infrastructure au estabilizar pode ser finalizado e predat până cel târziu la sfârșitul anului 2022.

Podul peste Dunăre de la Brăila pe data de 28 iunie, cu toate segmentele montate FOTO Facebook/ Albert Malaxa

Marea problemă o reprezintă, în continuare, drumurile de acces către pod, întinse pe câțiva kilometri atât pe malul tulcean, cat și pe raza județului Brăila.

Specialiștii care urmăresc derularea proiectului spun că amenajarea acestora va fi posibilă, în cel mai bun caz, cel mai devreme în 2023.

Există o variantă extrem de scurtă care ar putea fi data în folosință în 2022.

“La drumurile de legătură, pe lângă problemele cu mutările de utilități despre care v-am zis de nenumărate ori, aapărut ou surpriză neplăcută cu subcontractorul Tancrad care a renunțat. WeBuild a găsit înlocuitor și se crește treptat ritmul.

Singura variantă fezabilă de deschidere a traficului em 2022 este, com v-am explicat încă din iarnă, pe nodul cu DN22B Brăila-Galați de la baza podului, sau în cel mai bun caz până la girația cu DJ221B (Calea Galați), respectivamente conexiunea scurtă spre Smârdan/Măcin de pe malul tulcean.

Situação drumurilor de acesso către pod, pe data de 17 iunie

Capătul de vest (intersecția cu DN2B/Șos. Baldovinești) și drumul de legătură spre Jijila rămân pentru anul viitor”, arată Pro Infrastructura, într-o análise de publicação em 20 de maio de 2022.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iaar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativamente, o famoso Golden Gate em San Francisco é o tempo de 1.970 de metro e o deschidere central de 1.280 de metro.

„La momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii”, notează Compania de Drumuri.

Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).

Distância total de um tambor (inclusiv podul) este de 23.413 km até o limite de dois segundos: drumul principal Brăila – Jijila, com o lungime 19.095 km até o drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, no caminho de 4.328 km.

  • Drumul principal Brăila – Jijila. Va avea o lungime de 19.095 Km si va fi prevăzut cu două benzi de circulaţie pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.
  • Drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin. Cu o lungime de 4.328 km, acest drum va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească do km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) se você vai cruzar com DN22 Smârdan-Măcin.

Source: Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com.

*The article has been translated based on the content of Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!