Végre lehullt a lepel arról, tényleg fogyaszt-e a citromos víz


Rossz hír azoknak, akik a citromos langyos víztől várták a fogyást.

Hiába mondják évek óta, hogy a citromos langyos víz felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal segít a fogyásban, az aktuális kutatások szerint sajnos a fogyásnak semmi köze a citromhoz.

A nagy mennyiségű víz bevitele hozzájárulhat a gyorsabb anyagcseréhez és a fogyáshoz, a citrom azonban legfeljebb ízletesebbé teszi a vizet, de érdemben nem járul hozzá a súlyvesztéshez.

Jó hír viszont, hogy a citromnak természetes fertőtlenítő hatása van, a szájban pedig képes néhány baktériumot elpusztítani, amely frissítheti a leheletet és csökkentheti a kellemetlen szájszagot.

Amivel viszont a citromlé fogyasztása közben érdemes számolni az az, hogy a savas citrom roncsolhatja a fogakat és tönkreteheti a fogzománcot, ezáltal a fogak besárgulhatnak, szuvasodhatnak, az íny pedig érzékennyé válhat. Erre az egyik legjobb ellenszer a papír szívószál illetve az öblögetés, fogat mosni pedig legalább harminc perccel citromfogyasztás után erdemes csak úgy, mint minden más savas ital esetében.

Volt para afundar; Címlap: Getty Images


Source: Well&fit by wellandfit.hu.

*The article has been translated based on the content of Well&fit by wellandfit.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!