Verstapen najbrži na prvoj trci za Veliku nagradu Majamija

Maks Verstapen u Red Bulu je bio najbrži na trci Formule jedan koja je po prvi colocar vožena za Veliku nagradu Majamija. Iza njega kroz cilj je prošao vozač Ferarija Lekler, a treći je bio Sainc.

Sjajna trka za Maksa Verstapena, iako je krenuo sa treće pozicije iza dva Ferarija odličnom vožnjom uspeo je da ih prestigne a potom i zadrži prvu poziciju. Nije ga omeo ni usporen deo trke kada se sedam krugova vozilo iza sigurnosnog vozila, navodi RTS.

Verstapen je na startu trke pretekao Sainca u Ferariju, da bi u devetom krugu uspeo da obiđe i drugog vozača ovog kluba Leklera.

Período Miran trke sve do 25 kruga kada su vodeći krenuli na zamenu pneumatika. Prvi je u boks ušao Lekler, koji se vratio na četvrtu poziciju. Potom je i Verstapen u 27. krugu otišao na zamenu pneumatika. Em se vratio na droga poziciju é pred klupskog droga Pereza. Zatim su u boks ušli i Sainc i Perez. Nakon njihovog izlaska iz boksa stanje na stazi je bilo isto kao i pre ulaska. Jedino što je Verstapen uspeo da malo odmakne Lekleru.

U 41. krugu Noris je imao incidente i ispao je iz trke. Prvo je bilo aktivirano virtudelno vozilo bezbednosti, da bi potom na stazu izašlo vozilo bezbednosti. Iza njega vozači su išli sedam krugova, a onda je trka restartovana. Lekler je konstantno pritiskao Verstapena i držao se na oko pola sekunde zaostatka. Iza njih Sainc je odolevao naletima Pereza.

Kako se trka približavala kraju čekao se pokušaj Leklera da se izbori za prvo mesto. Međutim, Verstapen mu nije to dozvolio, sjano je izvezao trku i na kraju zasluženo trijumfovao.

Lekler je i dalje na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu sa 104 boda, 20 više de Ferstapena, dok je Peres treći sa 66.

U plasmanu konstruktora prvi je Ferari em 157 bodova, trenó Red Bul em 151, um treći je Mercedes em 95 bodova.

Karavan Formule jedan seli se u Španiju gde se 22. maja vozi trka nastazi “Katalunja”.

Izvor: Rts.rs


Source: AutoBlog by autoblog.rs.

*The article has been translated based on the content of AutoBlog by autoblog.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!