WTCR: Zengőéket a himnusz táplálja, győzni akarnak

2022. 06 de maio. 10:09

Idén é ott lesz a WTCR rajtvonalán a Zengő Motorsport, bár ez sokáig egyáltalán nem volt biztos. Zengő Zoli idén é együtt akar ünnepelni a magyar túraautó-csapattal.

Ahogy a MOL Csapat é beszámolt róla, végül rajthoz áll a túraautó-világkupán (WTCR) a Zengő Motorsport. A tavalyi szezont nagyszerűen záró, az elektromos gyorsasági versenyszámot letaroló, az utolsó WTCR-futamon dupla győzelmet arató magyar istállóval kapcsolatban a holtszezon során egyáltalán nem volt biztos, hogy a fenti mondatot leírhatjuk, de Zengő Zoli – szokásához híven – megint úrrá lett a gondokon.

“Amit a covid nem tudott tönkretenni, azt a szomszédban zajló háború bevégezte” – sóhajtott nagyot a legendás csapatvezető. “Iszonyatosa az áremelkedés, a logisztikai gondok mellé pedig bejött az is, hogy egyszerűen nem tudnak autókat gyártani, úgyhogy most mindenki próbál racionálisan gondolkodni az előttünk álló szezonról. Mi is így tettünk” – mondta Zoli, aki tavaly magánvagyonából áldozott irdatlan összegeket az idényre, de várakozásaival ellentétben nem döntötték rá az ajtót a reménybeli befektetők.

Foto: Zengő Motorsport

“3,5 milhões de eurost költöttünk a tavalyi szezonra, öt kamionnal és nyolcvanfős stábbal csináltuk végig az idényt. Köszönet a barátoknak és támogatóknak, hogy mellettünk álltak, de egyszerűen nem tudunk még egy szezont így végigcsinálni, mert a saját családom pénzét költöm a versenyzésre, és nem tudok mit mondani a feleségemnek, amikor megkérdezi, miért.”

“Megnyertük az első elektromos túraautó világkupát [Pure ETCR], progresszívek vagyunk, zöldek vagyunk, sikeresek vagyunk, és a WTCR-szezont is nagyon jól zártuk. Azt hittem, válogathatunk majd az ajánlatok között, és megtérül a tavalyi befektetésünk, de egyáltalán nem így történt.”

Zoli soha nem adja fel

A magyar gyorsasági autósport orákuluma persze nem az a fajta, aki a gondok láttán meghátrál. A behatárolt lehetőségek adta kereteken belül kezdett el gondolkodni az előttünk álló szezonon, és bár végül ígéretes csapattal, jó autoval áll rajthoz a Zengő Motorsport, az elmúlt hetekben óriási isáspbirkózás alakult ki óriási isáspbirkózás alakult.

“Az első probléma az volt, hogy a szezon végén eladtuk a versenyautókat, mert azt gondoltuk, a Cuprától kapunk újakat, csakhogy a spanyol gyártó az alkatrészhiány miatt egyszerűen nem tudta legyártani az autókat. Volt egy Cupránk tavalyról, amit kipofoztunk, és kaptunk egy tavaly tesztautóként funkcionáló versenyautót, így ezzel a két géppel állunk rajthoz.”

“Az egyik Cuprát a világbajnok Robert Huff vezeti, um pedig másikat Nagy Dani kapja meg.“Nem arról van szó, hogy nem voltam elégedett Boldizs Bencével, aki a tartalékpilótánk lesz, hanem arról, hogy két autóba nem tudok három pilótát ültetni. de másként alakult, az pedig nem volt kérdés, hogy egy magyar versenyzőt mindenképpen elindítunk.”

Foto: Zengő Motorsport

Ahogy arra számítani lehetett, Mikel Azconavoz táott a csapattól, amit személy szerint Zengő Zoli é nagyon sajnál, de nem akarta betarthatatlan ígéretekkel a csapatnál tartani az egyik legtehetségesebb pilótát. “Kalkuláltunk a távozásával, de nagyon sajnáljuk, hogy a Cupra elengedte. Meggyőződésem, hogy hamarosan világbajnok lesz a kis spanyol matador” – tette hozzá Zoli.

Um magyar himnuszból táplálkoznak

“Magyar istálló vagyunk, két versenymérnökünk és két adatmérnökünk is magyar, mert továbbra is bizonyítani szeretnénk, hogy felkészültek vagyunk az ilyen nagy feladatokra is” – magyarázta Zoli, majd hozzátette, a döntő többségében hazai szakemberekből álló csapat idén már sokkal többet tud a Cuprákról, menta tavali.

Foto: Zengő Motorsport

“Banális gondokkal küzdöttünk tavaly, ezekre rá is ment az első három verseny, azaz összesen hat futam, és így tulajdonképpen az egész szezon. A Szocsiban aratott duplagyőzelem, illetve a Pure ETCR megnyerése azt mutatta, hogy ha nincsenek technikai gondjaink, akkor az élmezőnyhöz tartozunk, é idén reményeim szerint sokat fogunk tudni építeni a tavalyi tapasztalatokra.”

Fontes kérdés a szezonrajt előtt, hogy milyen célokkal vág neki a WTCR-idénynek a Zengő Motorsport. Tavaly Zoli azt mondta, csapatban és egyéniben é um bajnoki cím a cél, és bár sok minden megváltozott az előző szezon óta, a célok nem tartoznak közéjük.

“Én imádom ezt az egészet, de nem tudok más célt elképzelni, mint a győzelmet. Nem é tudom, minek versenyez, akinek nem a végső győzelem a célja. “Minket a magyar himnusz táplál, azt akarom látni idén is, amit Szocsiban megtapaszaltunk: egy zengős pilóta integet a dobogóról, alatta pedig eufóriában ünnepel az egész csapat” – szögezte le Zoli.

Foto: Zengő Motorsport

A WTCR-szezon május 7-8-án Franciaroszágban kezdődik, a tíz állomásból álló versenysorozat harmadik állomása lesz a Hungaroring június 11-12-én. Az idény novembro 19-20-án zárul Makaóban.


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!