Zo moeilijk é het rijden met een volgauto in een wielerkoers

Ele é nog vroeg no zondagochtend, Pasen 2022. O novo zonnestralen strlen de daken van het Noord-Franse Compiègne. A cidade está nog in diepe ferrugem, você pode ir de parkeerplaats achter hotel T’Aim aan de Pont Neuf heerst al volop bedrijvigheid, vanwege de start van een wielklassieker. Ook al heet die Parijs-Roubaix, de Franse hoofdstad doet deze koers al lang niet meer aan. Compiègne é o responsável por começar a trabalhar em duas grandes equipes, Team DSM nos Emirados Árabes Unidos, ele também é um hotel para deze editie gekozen também hoofdkwartier.

Depois nós começamos naderen, dwalen mijn gedachten nog mesmo terug naar de vorige dag, toen ik bij de Parijs-Roubaix Femmes, de dameseditie, em een ​​verzorgingsauto de Team DSM zat. Dan rijd je niet in de karavaan, maar steek je steeds binnendoor naar een van tevoren conheceu o coach over de radio afgesproken punt om de passage van de rensters af te wachten, zodat je ze vanaf de kant kunt voorzien van verse bidons en, indien nodig , reservewielen. Dat is nog een aardige uitdaging, want je kunt pas weg van de vorige stop als de laatste renster van je team is gepasseerd en dan moet je zorgen dat je weer ruim op tijd op het volgende punt bent om de auto te parkeren, bidons en wielen bijeen te pakken en positie te nemen langs de kant voordat de eerste deelnemers langs racen. Deze koers é ok para o material zo slopend dat alle hulp, zelfs van een linkshandige stukjestikker, van pas komt. Aan mij de eer om de wielen voor mijn rekening te nemen en dat betekent dat ik met een voor- en achterwiel in de lucht langs de kant moet staan, waar onze rensters mij duidelijk kunnen zien. Treinador Wilbert Broekhuizen, mijn begeleider dit fim de semana, stelt mij gerust: também van hen een nieuw wiel nodig heeft, hoef ik het alleen maar aan te geven en misschien de fiets até mesmo ter vasto te houden terwijl zij zelf het wiel verwisselt. Dat lijkt me geen hogere wiskunde, dus bij de eerste stop staik met mijn wielen te zwaaien als een blij kind bijeen carnavalsoptocht.

De moed in de schoenen

Algauw zakt me de moed in de schoenen: mijn collega-wielenzwaaiers van andere teams blijken wel degelijk de handen uit de mouwen te steken bij het wisselen! Dus mag ik ervan uitgaan dat straks van mij hetzelfde wordt verwacht wanneer een van onze rensters bij mij stopt. Maar niemand heeft mij gevraagd de ik wel eens een racefietswiel heb verwisseld, en al helemaal niet in een situatie waar elke seconde telt. Toevallig ben ik amadorwielrenner (nou ja, toevallig, tegenwoordig probeert bijna elke vent tussen de 20 en 90 Magere Hein op afstand te houden met een veel te dure fiets in zijn bilnaad), dus wissel ik wel vaker een racefietswiel. Toch breekt het zenuwzweet mij uit wanneer Lorena Wiebes vlak para mijn neus stopt. “Wiel, wiel, wiel!”, begroet ze me geagiteerd. Ik zie twee prima banden op haar fiets, dus groet ik terug met “Voor of achter?” “Achter!”, blaft ze, terwijl ze aan de snelkoppeling van haar voorwiel begint te draaien. “Ferramenta!”, roept ze, en ik trek mijn inbussleutel uit mijn kontzak. Terwijl ze het verse wiel in de vork schuift, begeleid ik de remschijf de klauw in. Lorena springt weer op haar fiets en verdwijnt in de voortrazende menigte.

Grote Druk

“Ook lekker afgeblaft?”, vraagt ​​een collega-wielensmurf van Jumbo Visma lachend. “Ach, ik ben thuis wel erger gewend”, zeg ik in een poging de lolligste thuis te zijn. Bovendien snap ik dat Lorena onder grote druk stand, waardoor een gezellig praatje er mesmo niet in zat. “Wacht maar, het ergste komt nog”, vervolgt ze, een vooras met snelsluiting voor mijn neus houdend. Mijn hart acabou. “A van é…?” Jumbo Visma tricô sardonisch. Achteraf moet ze me voor de gek hebben gehouden. Zonder morre como tinha Lorena binnen tien meter in de berm gelegen, maar ze haalde de finish glorieus.

Volvo V60 Cross Country Paris-Roubaix

Reservefietsen

No meio de tudo isso, nós nos dirigimos para o Château de Compiègne, waar op de Place du Général de Gaulle de officiële presentatie van de equipamentos zal plaatsvinden. De eerdere paasochtendrust é também sneeuw voor de zon verdwenen en heel Compiègne é uitgerukt om zich te vergapen aan de mannen die zichzelf vrijwillig in de Hel van het Noorden werpen. Onze twee volgauto’s, de tourbus en de servicetruck staan ​​in de schaduw van de oude bomen, waar de monteurs de laatste controla aan de fietsen uitvoeren en de renners handtekeningen uitdelen aan uitgelaten wielerfans achter de dranghekken. Ik zit in een van de twee volgauto’s, die ik vandaag deel met Wilbert naast me aan het stuur en monteur Maarten me. Onze taak vandaag é heel anders é dan gisteren. Op het dak van de auto staan ​​zes reservefietsen opgesteld, een para elke renner in ons team. De tweede volgauto heeft nog eens een reservefiets por renner. Dat luistert heel nauw, omdat elke fiets heel secuur é afgesteld op de man die erop moet rijden. De fietsen van de belangrijkste (leas: meest kansrijke) renners staan ​​op de hoeken, zodat het tijdverlies bije een wissel bij hen het kleinste zal zijn. O suporte do achterbank acende o vol reservewielen e o kofferbak do V60 Cross Country é fornecido com material superior e um enorme koelbox vol bidons em géis, krachtvoer em tubos.

Aparelho especial

De V60 staat bekend om zijn opgeruimde dashboard, maar daar é bij deze koersauto’s weinig meer van over: het gaat grotendeels schuil achter speciale apparatuur. Maarten loopt het arsenaal met me door, zodat ik straks weet er op ons afkomt en ik wellicht zelfs een beetje kan meedenken. Het infotainmentscherm van de Volvo valt weg chter twee tablets. O linker draait VeloViewer, e um tipo de navegador profissional wielersport aangepaste navigatie. Het geeft live informatie over de route, de etappes, speciale impedinissen of andere problemen, resterende afstanden, hellingsgraden, kwaliteit (ou melhor: het gebrek daaraan) van het wegdek en andere gegevens waarmee de coaches de renners via de radio voeden. Op de tablet ernaast kijken we live mee beelden van Eurosport, waarvan zeker de helikopterbeelden waardevol zijn door het overzicht over de karavaan. Onder het dashboard zijn drie radio’s gemonteerd. De wedstrijdradio geeft een onophoudelijke stroom informatie van de wedstrijdleiding, de car to car-radio gebruiken nós conhecemos os outros begeleidingswagens te praten en de rennersradio staat em contato com os headsets die onze renners dragen. Het geheel veroorzaakt een kakofonie van krakende stemmen in het Frans, Engels and Nederlands die op een bedje van statische ruis om aandacht schreeuwen. É verdade que operste concentra-se na lei da informação da essência do filtro.

Volvo V60 Cross Country Paris-Roubaix

Knetterhard

Des te meer respect krijg ik voor de stuurmanskunsten van Wilbert. Terwijl ik al meer dan genoeg moeite heb om alle radiokanalen in de gaten te houden, krijgt hij het voor elkaar om de volbepakte Volvo op de weg te houden, waarbij hij af en toe het routeboek uit mijn handen rukt om er doorheen te bladeren. En dat klinkt veel eenvoudiger dan het is, want het gaat knetterhard en vaak letterlijk met slechts centimeters afstand tot de verschillende volgauto’s, de renners en het publiek, dat met ware doodsverachting voorovergebogen over de weg staat te juichen en te zwaaien. Passos nu realizador ik me hoe zoiets bizarros também het ‘Allez Opi Omi’-incidente tijdens de Tour de France por vorig jaar zo gruwelijk mis kon gaan. Keer op keer schiet mijn blik naar de snelheidsmeter en besef ik dat dit tempo wordt bepaald door mensen op de fiets.

Assistentiesystemen helpen

Dat de assistentiesystemen van moderne auto’s een welkome ontwikkeling zijn in deze sport, merken we als ergens in de menigte voor ons iets gebeurt (naar later blijkt een valpartij), waardoor iedereen ineens bijna stil komt te staan. Ondanks zijn prima reflexen en alertheid moet Wilbert erkennen dat nós zonder het automatische remmen van de Volvo waarschijnlijk een problema hadden gehad. O Peugeot 508 da Team Sport Vlaanderen-Baloise está disponível para todos os usuários do Tijd (al dan niet automaticisch) ou o anticiperen, maar de Skoda daarachter doet dat niet. Een doffe klap en gekraak getuigen daarvan. De Skoda é te zwaar beschadigd om verder te kunnen. De Peugeot vervolgt conheceu een afhangende achterbumper en verbrijzeld achterlicht de koers, om een ​​klein uur later zelf de fout in te gaan door de voorkant kort te rijden op een andere volgwagen. Zo op het oog é het gekkenhuis van volgauto’s, die in een soort chaotische stormloop de renners op de hielen zitten. Em werkelijkheid é het een kunst die bijeen wordt gehouden door al dan niet ongeschreven wetten en gentlemen’s agreement. Mesmo op de bumper zitten, par keer toeteren en je concorrente duwt zich met ware doodsverachting tussen twee anderen in om jou door te laten. Helemaal bizar wordt het wanneer een conheceu de koers meerijdende motoragent naar Wilberts zin niet snel genoeg para ons opzij gaat. Deze manobra zou je onder normale omstandigheden op minstens een jaar rijontzegging komen te staan, maar de motard gaat snel opzij en maakt een verontschuldigend gebaar.

Volvo V60 Cross Country Paris-Roubaix

Este é o tweede da equipe DSM com o Volvo V60 Cross Country rijdt. Vooral hier op de kasseien van Noord-Frankrijk bewijst hij zichzelf, hoor ik in de gesprekken met de teamleden. “Geen enkele andere auto gaat daar zo soepel overheen”, verzekert een monteur mij. “Bovendien heb je lekker veel ruimte for alle material.” Equipe DSM heeft dertig Volvo’s in dienst, waarvan er deze koers vijf meerijden. Ze zijn technisch identiek aan de standaard B5 soft-hybrid com 250 pk, achttraps automaat en vierwielaandrijving. Wilbert prijst de robuustheid en het solide gevoel dat zijn auto biedt. “Maar ook de full aankleding é bonito. Vooral de stoelventilatie is heerlijk. Nu is het nog niet zo warm, maar bij veel wielerkoersen in de zomer zit je hier aardig te zweten.”

Geen overbodige luxo

En al noemt hij het zelf niet, de automaat lijkt me bij deze tak van sport geen overbodige luxe. Je moet er niet aan denken dat Wilbert tijdens het multitasken ook nog zelf zou moeten schakelen. Toch ziet het er allemaal gevaarlijker uit dan het is, verzekert hij me. Hoewel: je komt niet zomaar achter het stuur van een volgauto in een wielerkoers. Iedereen moet eerst bij de UCI (Union Cycliste Internationale, de internationale wielerbond) em Zwitserland een cursus teamleider volgen. “Daar leer je niet alleen de regelgeving, maar ook veilig in volgorde rijden en alle andere theorie.” Wat grande ook helpt, é dat Wilbert zelf jarenlang op de fiets zat en daarom feilloos aanvoelt água er em zo’n karavaan esquerda.

Geluiden

Voor mij als amador é Parijs-Roubaix vooral een confrontarend lesje em nederigheid. Waar ik mijzelf al heel wat vind als ik een quilômetro of vijftig met gemiddeld 30 km/h over de fietspaden door of duinen weet te noteren, rijden deze bikkels onder de meest vreselijke omstandigheden maar liefst 258 km een ​​gemiddelde van 50 km/h. De Volvo V60 Cross Country krijgt ongemeen op zijn falie ou het absurd slechte wegdek waar deze koers berucht om is. O momento de abertura é gebonk onderweg zo erg, dat mijn sporthorloge denkt dat ik aan het hardlopen ben en mijn stappen begint te tellen. De auto zelf geeft echter geen kik. Nou ja, amper. Als we die avond over de E17 door België terug naar Nederland rijden, meen ik ergens rechts voorin toch wat geluiden te horen die er op de heenweg niet waren. Het zij hem vergeven.


Source: AutoWeek by www.autoweek.nl.

*The article has been translated based on the content of AutoWeek by www.autoweek.nl. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!